Alo!

BEOGRADSKI MANGUP KOGA JE SPLIT VOLEO

RAĐA: Zajebant od glave do pete, ni sekunde nije bio ozbiljan, osim kad je igrao. A mu*a kao dinje KUKOČ: Duhovit tip, krcat zezancijsk­im trikovima, čovek koga nije bilo teško voleti. Super osoba

- PIŠE: EKIPA ALO!

Jugoplasti­ka je krajem prošlog veka vladala ovdašnjim prostorima, a i evropskim, o čemu svedoče tri uzastopna naslova prvaka kontinenta (1989, 1990, 1991). Ključan doprinos svim trima titulama (Rađa, Ivanović, Savić... imaju po dve, kao i trener Boža Maljković) dala su trojica - Kukoč, Perasović i omiljeni saigrač u ekipi Zoran Sretenović. Sada, nažalost, pokojni.

Vest da je u porodičnom domu u Beogradu u 58. godini od srčanog udara preminuo slavni košarkaš, koji je igrajući za splitske žute (1986-1991) osvojio i četiri prvenstva Jugoslavij­e i dva državna kupa, rastužila je, dabome, i legende Jugoplasti­ke.

Dino Rađa se oglasio na Instagramu, navodeći najpre da su poslednjih šest meseci postali takvi da ga je strah da se javi na telefon.

„Koliko dobrih ljudi i prijatelja je otišlo. Sreto mi je bio kao brat. U ono doba smo bili cimeri i provodili najviše vremena zajedno. U prvom redu je bio čovek. Zajebant od glave do pete. Taj ni sekunde nije bio ozbiljan, osim kad je igrao. A kad je igrao, kompjuter u glavi. Znao je sve šta treba u svakom trenutku. Bio je pravi plej koji je držao uzde moćne ekipe i svi su ga obožavali. Mu*a kao dinje, odbrana za primer, a i kad bi postigao dva koša, igrao je odlično. Kakva je to glava bila. Druže moj, neka ti je laka zemlja“, napisao je Rađa.

I drugi Splićanin u Košarkaško­j kući slavnih Toni Kukoč oplakuje iznenadni odlazak voljenog saigrača.

„Pa što je ovo, odlaze samo dobri ljudi. Pre četiri meseca Sobin, a sad Sretenović. To je bio čovek koga nije bilo teško voleti. Super osoba, super saigrač, razumeli smo se od prvog dana. Njega je Split voleo kao da je rođen u Splitu. Kao igrač, uvek je bio podređen ekipi. Kada bi ekipi dobro išlo, on ne bi ni puknuo loptu, a pogodio je toliko važnih šuteva. Bio je duhovit tip, beogradski mangup krcat zezancijsk­im trikovima“, poručio je Kukoč iz Čikaga, u kojem godinama živi, za zagrebački „Večernji list“.

 ?? FOTOGRAFIJ­E: MARKO METLAŠ, AP ??
FOTOGRAFIJ­E: MARKO METLAŠ, AP
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia