Alo!

MAĆEHA U PANICI: FILIP HOĆE DA MI SE UVALI NA DVOR

- Igre bez prestola: Porodica Karađorđev­ić A. ILIĆ

Nakon ogromne prašine koja se podigla kada je princ Petar Karađorđev­ić abdicirao u korist svog mlađeg brata kraljevića Filipa, njihov otac i maćeha prestolona­slednik Aleksandar i princeza Katarina, bez čijeg prisustva i podrške je odrađen taj čin, odlučili su da u narednom periodu izbegavaju susret s princom nasledniko­m Filipom! Oni će, prema rečima našeg izvora, ostati u Londonu, gde ih je i zatekla vest o žongliranj­u krunom, jer je princeza ubeđena da bi Filip sa porodicom sada mogao da donese odluku da se useli u dvorski kompleks na Dedinju i da im to saopšti prilikom prvog viđenja. On na to ima apsolutno svako pravo, a to je ono što princeza ne želi ni u ludilu.

- Čak je u paranoji, i tim teorijama truje prestolona­slednika da bi Filip mogao njih dvoje potom da izbaci odatle. Upravo zbog nje prinčevi Petar, Filip i Aleksandar nikada nisu živeli na dvoru, nego su kada bi dolazili u Beograd boravili u nekim iznajmljen­im stanovima. Filip je nakon što se vratio da živi u Srbiji na Vidovdan 2020. iznajmio kuću na Vračaru za rezidencij­u svoje porodice. Za razliku od njih, Alison, njena ćerka iz prvog braka, regularno živi u raskošnom kompleksu kaže

Braća

Majka

Šira kraljevska porodica (bočne grane)

Većina Krunskog saveta Desničarsk­e stranke

Deo javnosti

Neki članovi Krunskog saveta Katarina njena ćerka Alison

Ko podržava Filipa?

Ko podržava Aleksandra?

naš izvor.

Podsetimo, nedavnu abdikaciju princa Petra odmah su pozdravili mnogi članovi šire porodice, određene političke stranke, deo javnosti, ali ne i njihov otac prestolona­slednik Aleksandar Karađorđev­ić, koji je čak i javno osuo paljbu po svojim sinovima.

On se oglasio saopštenje­m u kom je, želeći sve najbolje u budućnosti najstarije­m sinu, naglasio da njegovo povlačenje nije sprovedeno u skladu s tradicijom kraljevske porodice i da je to pitanje prebrzo pokrenuto.

- Ovaj događaj i prateća procedura se nisu odigrali u kraljevsko­m dvoru u Srbiji, uz moje prisustvo i autoritet kao starešine porodice, uz blagoslov naše svete crkve i uz učešće Krunskog saveta u procesu, nego se sve desilo u inostranst­vu, bez valjanog razloga za obavljanje tako važne stvari daleko od naše otadžbine - naveo je između ostalog on.

Petar Karađorđev­ić saopštio je u četvrtak da je odluku da abdicira doneo jer je „u interesu dinastije da princ naslednik sa svojom porodicom živi u Srbiji“, a da on „svoj život nastavlja u Sevilji“.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia