Alo!

ŠARIĆ REŠETAO NARKO-PROFESORA

-

Darko Šarić, koji je nedavno ponovo uhapšen zbog sumnje da je svedoka saradnika u postupku za šverc 5,7 tona kokaina pokušao da diskreditu­je, a jednog optuženog ubio, juče je u Apelaciono­m sudu lično ispitivao drugog svedoka saradnika Draška Vukovića. Pljevljak je svedoka pitao da li ga je on poslao u Južnu Ameriku, da li je on nekada njemu nešto plaćao, da li je on kupovao drogu koju je nabavljao..., a na ova i sva ostala pitanja svedok je odgovarao negativno!

Ovaj nezaposlen­i profesor iz Berana, kako se Vuković sam predstavio sudu, juče je naveo da je oko pet godina bio u Argentini i da je bio zadužen za kupovinu droge i organizaci­ju njenog slanja. On je naveo da je lično kupovao drogu od Kolumbijac­a i slao je u Evropu, ali i da s Darkom Šarićem nikada nije ništa radio.

Svedok saradnik je objasnio da su drogu ubacivali u gumene čamce negde između Urugvaja i Argentine i da su je nakon toga prebacival­i u kontejnere i na prekookean­ske brodove. Na pitanje tužilaštva ko je bio glavni u „firmi“, Vuković je rekao da je on imao komunikaci­ju samo sa Željkom Vujanoviće­m i Draganom Dudićem, te da ne zna ko je bio glavni. Kazao je da nikada nije komunicira­o sa Šarićem, ali da ga je jednom video u kući Dudića, a posle u diskoteci u Pljevljima.

- Do tada sam u Crnoj Gori slušao svuda samo „Šarić, Šarić“, pa kad je izlazio iz kuće, ja sam ga pitao za posao i pare, a on je rekao: „Što mene pitaš, šta ja imam s tim?“Dudić me je posle napao: „Što ti to njega pitaš, samo sa mnom pričaš“ispričao je Vuković.

Šarić je, u međuvremen­u, 14. aprila uhapšen zbog sumnje da je početkom 2020. formirao organizova­nu kriminalnu grupu koja je dogovarala šverc kokaina iz Južne Amerike, ali i da su pokušali da diskreditu­ju Nebojšu Joksovića kako bi on izgubio status svedoka saradnika. Pljevljak se tereti i da je naručio ubistvo svog saradnika Milana Milovca u Ekvadoru, koji je takođe bio optužen u ovom postupku. Šariću je pred Specijalni­m sudom dvaput suđeno za šverc 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike. Prvom presudom osuđen je na devet, a drugom na 15 godina. Konačnu reč sada treba da da Apelacioni

sud.

 ?? ?? Draško Vuković
Draško Vuković
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia