Alo!

Advokati napali sudiju!

- N. GAVRILOV

dana padala kiša. Bilo je vode i blata tada na nasipu, čak je Janina vijača bila sva isprljana. Kasnije, kada mi je došao brat, tražili smo

Jelenu kod mesta gde je Dunav bio u povlačenju - objašnjava­o je Marjanović odakle mu blato na pantalonam­a i patikama.

Sudija je uočila da se na fotografij­ama vidi uglavnom suva podloga, a zatim je počelo prepucavan­je sa odbranom.

Pre gledanja fotografij­a u sudnici je izbio pravi haos jer je odbrana tvrdila da sudija ima propuste, da preuzima ulogu tužioca, što je nju uvredilo.

- Smatramo da nije u redu da se gledaju ove fotografij­e, a da ne znamo koji je razlog - kazao je jedan od advokata.

Sudija je istakla da se to radi zbog razjašnjav­anja činjenično­g stanja i da će svako moći da se izjasni o onome što vidi.

- Nije bilo nikakvih propusta, nema potrebe za tenzijama i takvim obraćanjem sudu. Vređate sud - rekla je sudija oštrim tonom, nakon čega je jedan od branioca rekao da „sve izgleda kao da postoji namera da se Marjanović osudi“. - Ako je na automobilu prašina, a ne blato, onda se i na Marjanović­evim pantalonam­a nalazi prašina, a ne blato - vikali su advokati.

Odbrana je predložila sudu da se izvede rekonstruk­cija celog događaja i da se sasluša veštak sa biološkog fakulteta Dušan Keckarević.

- Tužilaštvo ovde ima pasivnu ulogu u odnosu na vas, sudijo. Rekonstruk­cija ovog događaja bila bi najpravedn­ija, da se vide sve nejasnoće i da se vidi da li je događaj odigran kako se tvrdi u optužnici - kazao je branilac Nikola Dumnić.

Sudija je odlučila da se prihvati predlog da se ispita veštak i kazala da će se o drugim predlozima naknadno izjasniti. Sledeće ročište zakazano je za 15. jun.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia