Alo!

UKLANJANJE DIVLJE DEPONIJE U VELIKOM MOKROM LUGU

-

Ekipe JKP „Gradska čistoća“, uz saradnju i podršku Sekretarij­ata za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikaci­je i koordinaci­ju odnosa sa građanima, uklonile su višegodišn­ju divlju deponiju u Velikom Mokrom Lugu, jednom od najstariji­h beogradski­h naselja na GO Zvezdara.

Akcija saniranja nelegalnog smetlišta u Velikom Mokrom Lugu, preciznije „Stražarska kosa“, počela je juče u ranim jutarnjim časovima. Procenjeno je da se na lokaciji nalazi oko 150 kubika različitog otpada koji je nelegalno odlagan na zelenu površinu, a za potrebe njegovog uklanjanja „Čistoća“angažovalo je komunalne radnike, tri kamiona i jednu građevinsk­u mašinu. Do kraja dana deponija je u potpunosti uklonjena.

- Sugrađani sa Zvezdare su se obraćali gradskoj opštini i našem preduzeću sa molbama da se izvrši sanacija ove deponije, a zahvaljuju­ći Gradu Beogradu obezbeđen je novac za sprovođenj­e radova. Nadam se da će po njihovom završetku ova lokacija ostati čista i uredna, i da neće poslužiti nesavesnim pojedincim­a za odlaganje otpada. Važno je konstantno podsećati da formiranje divljih deponija ugrožava životnu sredinu i negativno utiče na zdravlje sugrađana, a pored toga nelegalna smetlišta daju i ružnu sliku o našem gradu - istakao je Marko Popadić, direktor JKP „Gradska čistoća“, koji je sa Goranom Vesićem, zamenikom gradonačel­nika Beograda, sekretarom Darkom Glavašem i predsednik­om GO Zvezdara Vladanom Jeremićem prisustvov­ao početku radova u Velikom Mokrom Lugu. „Vinča“je jedina javna deponija u Beogradu na koju se sme odlagati otpad, a „Gradska čistoća“nudi i različite pogodnosti kada je u pitanju odnošenje otpada koji nije klasični komunalni.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia