Alo!

OM NA KRALJA Lajović izbacio 7. na svetu!

NAJVEĆE DOMINACIJE

-

Ali daću sve od sebe da vidim gde sam u ovom trenutku. Imali smo mnogo sjajnih bitaka, igrali smo finala najvećih turnira, i ovde. Nisam dugo igrao protiv njega i ne znam kada ću ponovo imati tu priliku, zato ću uživati - rekao je

Mari, čiji je duel sa Šapovalovo­m u prethodnoj rundi

Dušan Lajović, koji je do glavnog žreba u Madridu morao da prođe kvalifikac­ije, ostvario je veliku pobedu u drugom kolu - pao je sedmi na svetu Kasper Rud! Srpski teniser, 77. na ATP listi, prvi put je savladao Norvežanin­a, posle tri poraza. Meč u „Kaha magiki“završen je rezultatom 7:6, 2:6, 6:4. završen u utorak iza ponoći (6:1, 3:6, 6:2).

Nole je prethodno počistio Gaela Monfisa (6:3, 6:2), za novi rekord u tenisu njegovih 18:0 protiv Francuza je najveća dominacija na ATP turu svih vremena. Ujedno, tom pobedom je obezbedio ostanak na svetskom tronu.

- U početku sam bio malo nervozan, što je razumljivo usled nedostatka mečeva i traženja samopouzda­nja na terenu. Svaki dobijen meč mi doprinosi u mentalnom i Đoković - Monfis Borg - Gerulaitis Federer - Južnji Nadal - Gaske Lendl - Majote Federer - Ferer 18:0 17:0 17:0 17:0 17:0 17:0

emotivnom smislu, tako da mogu da kažem da je ovo odličan početak. Raduje me igra, raduje me pobeda - naglasio je Đoković.

Pohvalio je današnjeg rivala, starog znanca.

- Impresivno je što je Endi i dalje tu, s obzirom na operaciju i na sve što ga je pratilo prethodnih godina. Njegova upornost i borbeni duh su inspiracij­a. On je jedno od najvažniji­h imena koje imamo i odlično je što se i dalje takmiči na najvišem nivou - rekao je Novak za „Sport klub“.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia