Alo!

BIZNISMENU PLENE STANOVE I 1,5 MILIONA SA RAČUNA! Šta će biti oduzeto

-

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije

Višeg javnog tužilaštva u Beogradu podnelo je Višem sudu u Beogradu zahtev za privremeno oduzimanje imovine od biznismena

Vojkana Krstića.

Tužilaštvo je predložilo da se vlasniku građevinsk­e firme „Elita gradnja“i načelniku Spasilačko­g centra u Srbiji oduzme 12 nepokretno­sti, među kojima su stan u Beogradu, zgrada u Beogradu i poljoprivr­edna zemljišta u Beogradu i okolini. Ukoliko sud usvoji zahtev, Krstić će ostati i bez šest luksuznih automobila, motocikla, tri priključna vozila i 1,46 miliona dinara sa računa u banci!

Tužilaštvo ukazuje da je iz izveštaja Jedinice za finansijsk­e istrage MUP-A Srbije i celokupnih spisa predmeta utvrđeno postojanje očigledne nesrazmere između zakonitih prihoda i rashoda okrivljeno­g, iz čega dalje proizlazi sumnja 12 nepokretno­sti 6 luksuznih automobila 1 motocikl 3 priključna vozila

1,46 miliona dinara na računu

da su pokretne i nepokretne stvari koje su predložene za privremeno oduzimanje stečene izvršenjem krivičnog dela.

- Takođe, postoji bojazan da bi okrivljeni mogao otuđiti navedenu pokretnu i nepokretnu imovinu kao i da bi kasnije oduzimanje imovine proistekle iz krivičnog dela bilo onemogućen­o - navodi tužilaštvo.

Protiv Krstića je u toku istraga zbog tri krivična dela zloupotreb­a položaja odgovornog lica i jednog krivičnog dela zloupotreb­a službenog položaja odgovornog lica u produženom trajanju. On se sumnjiči da je kao vlasnik firme „Elita gradnja“oštetio budžete tri beogradske opštine za oko 10 miliona dinara, a svojoj firmi u tom iznosu pribavio protivprav­nu imovinsku korist. To je uradio uvećavajuć­i iznos za usluge odnošenja smeća i šuta sa teritorija ovih opština.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia