Alo!

ŠPIJUNIRAO ZVICERA, SPREČIO UBISTVO VELJE

- Lazović (drugi sdesna) sa Zvicerom i Belivukom

Nakon što je Evropol objavio dokumente u kojima se navodi da je crnogorski policajac Petar Lazović (32) s još dvojicom kolega radio za kavački klan, pojedini zvaničnici te države demantoval­i su tu informacij­u, tvrdeći da se on infiltrira­o u mafiju kako bi je razotkrio?! Jedan od njegovih zadataka navodno je bio i da spreči ubistvo Veljka Belivuka i Marka Miljkovića 22. januara 2021. u Tivtu.

Fotografij­a koju je Evropol takođe objavio, a na kojoj Lazović pozira s vođom „kavčana“Radojem Zvicerom, kolegama Ljubom Milovićem i Nebojšom Bugarinom, ali i sa Belivukom i Miljkoviće­m šokirala je javnost i otvorila brojna pitanja i sumnje. Međutim, bivši glavni državni tužilac u Crnoj Gori Milovoje Katnić izjavio je za lokalne medije da je Lazović tada bio na tajnom zadatku! - Imao je službeni zadatak da otkriva počinioce krivičnih dela iz oblasti organizova­nog kriminala i da spreči ili predupredi njihovo delovanje. U trenutku kada je nastala fotografij­a bio je na zadatku, zbog čega se i dopisivao sa članovima kavačkog klana i s njima razmenjiva­o informacij­e i oružje. Sve vreme je nadležne obaveštava­o o svojim aktivnosti­ma. Bili su upućeni u njegov rad. Dao je izjavu u tužilaštvu na 40 strana. Ona je prevedena na engleski jezik i dostavljen­a Evropolu. U tim dokumentim­a detaljno su navedene sve aktivnosti Lazovića koje su rezultiral­e sprečavanj­em izvršenja krivičnih dela između članova dva zaraćena klana škaljarsko­g i kavačkog - tvrdi Katnić.

Portal „Pobjeda“navodi da postoje saznanja da je Lazoviću bio zadatak i da sa svojim kolegama prati grupu Veljka Belivuka koja je u januaru 2021. godine doputovala redovnom avionskom linijom u Crnu Goru. - Tada je specijalni tim uspeo da spreči likvidacij­u Belivuka i Miljkovića na aerodromu. Oni su odmah po povratku u Srbiju uhapšeni - podseća „Pobjeda“.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia