Alo!

BEOGRAD DOBIJA 2 MOSTA + 1 TUNEL

Kada radovi budu završeni, centrom grada kretaće se oko 12 odsto manje vozila, pa će sve to uticati na smanjenje zagađenja

- PRIREDILA: EKIPA ALO!

Od sedam mostova, koliko je planirano da se izgradi u Beogradu do 2030. godine, do kraja ove ili početkom sledeće godine krenuće izgradnja dva nova mosta - Novog savskog mosta i Mosta kod Ade Huje, kao i tunela u centru grada, najavio je zamenik gradonačel­nika Goran Vesić.

Vesić je podsetio da će Novi savski most zameniti stari i imaće četiri saobraćajn­e trake i dve trake za tramvaje, odnosno šest umesto sadašnje dve, a imaće i biciklisti­čke staze i široke trotoare.

- Izgradnja ovog mosta rasteretić­e Brankov most i Gazelu - rekao je Vesić za TV Hepi.

Da most bude korišćen, doprineće i izgradnja gradskog tunela, prvog u gradu posle 52 godine, koji će počinjati kod Ekonomskog fakulteta, ispod Lomine ulice, a završavati se u Bulevaru despota Stefana, skoro kod Pančevačko­g mosta, naveo je Vesić. Takođe, dodao je da će izgradnja tunela smanjiti saobraćaj u centru grada za oko 12 odsto i uticaće na smanjenje zagađenja.

Vesić je naveo da slede i radovi s novobeogra­dske strane, odnosno proširenje Zemunskog puta u ulicu sa četiri trake i izgradnja tri kružna toka na svim raskrsnica­ma oko tržnog centra Ušće. Takođe, očekuje se i potpisivan­je ugovora za izgradnju mosta na Dunavu, kod Ade Huje.

- Kada taj most bude završen, on će biti deo naše unutrašnje obilaznice koja bulevarima sa četiri trake povezuje Most na Adi i Most kod Ade Huje, a omogućiće da se konačno rekonstrui­še Pančevački most rekao je Vesić.

Posle 52 godine počinje izgradnja gradskog tunela od Ekonomskog fakulteta pa skoro do Pančevačko­g mosta

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia