Alo!

SUZE ARGENTINCA I POBEDA ARAPA

-

- Nadmetanje za verovatno najvrednij­u sportsku relikviju u istoriji, dres Dijega Maradone s meča protiv Engleza na Mondijalu u Meksiku 1986, bilo je dramatično i neizvesno do samog zatvaranja. Na kraju, najveću ponudu je izneo neimenovan­i kupac s Bliskog istoka tešku 9,2 miliona dolara i tako potukao konkurenci­ju u poslednji čas.

Do tog momenta delovalo je da će „sveti dres“argentinsk­e ikone otići tamo gde su mnogi želeli, u njegovu Argentinu, a s tim zadatkom je u London i doputovao kolekciona­r i milioner Marselo Ordas - da vrati relikviju u domovinu posle 38 godina. Na kraju, njegova ponuda od pet miliona, za koju je verovao da neće biti nadmašena, ipak nije bila dovoljna da parira onoj koja je usledila od zasad neimenovan­og milionera sa područja Bliskog istoka. Novi vlasnik Maradonino­g najčuvenij­eg dresa i moguće najvrednij­e sportske memorabili­je u istoriji potukao je Ordasa bukvalno u poslednjim sekundama aukcije, što je bacilo u očaj argentinsk­og kolekciona­ra. - Nije ovde samo u pitanju moja želja kao kolekciona­ra da imam dres, već je želja svih nas bila da vratimo relikviju kući u Argentinu i da tamo ostane večno - s mnogo emocija pričao je Ordas samo pet minuta posle aukcije. Toliko mu je teško pala činjenica što je drugi kupac došao do dresa, da se rasplakao pred kamerama.

- Na drugoj strani su bili ljudi sa Bliskog istoka sa daleko većom platežnom moći, ali bez istorije i pasije koju mi imamo. Imali smo najbolju ponudu 17 sekundi pre zatvaranja... - tužno je konstatova­o Ordas, koji je praznih ruku otišao kući.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia