Alo!

ANČELOTI: UŠLI SMO U POSLEDNJI VOZ

Srećan sam što smo u finalu i što ćemo igrati protiv još jednog velikog tima. Biće to praznik fudbala, rekao je iskusni italijansk­i trener

- PIŠE: EKIPA ALO! Čudotvorci: Fudbaleri Reala Presudilo iskustvo: Ančeloti i Gvardiola Mohamed Salah

Još jedna kraljevska noć je iza Reala. Ekipa Karla Ančelotija načinila je preokret za pamćenje protiv Mančester sitija i plasirala se u finale Lige šampiona.

Junak utakmice bio je mladi Brazilac Rodrigo, koji je sa dva gola u finišu doveo Madriđane do produžetka, da bi Benzema, pogotkom iz penala, trasirao put u finale koje Real, protiv Liverpula, igra 28. maja u Parizu.

Real je treći put ove sezone uspeo da se vrati iz izgubljene situacije i na kraju trijumfuje u nokaut fazi. Nakon dva spektakla na „Bernabeu”, protiv PSŽ i Čelsija, dobili smo utakmicu godine između Reala i Mančester sitija i opet su na kraju slavili Madriđani.

Trener Reala Karlo Ančeloti plasirao se u peto finale Lige šampiona.

- Ne kažem da smo navikli da živimo ovako, ali ono što se desilo protiv Sitija, desilo se i protiv PSŽ i Čelsija. Ako moram da kažem zašto, to je zbog istorije kluba. Ona nam pomaže da nastavimo

i kada se čini da je sve izgubljeno - rekao je Ančeloti, a zatim se osvrnuo i na revanš protiv Sitija.

- Utakmica je bila pri kraju, ali smo uspeli da pronađemo energiju. Bilo je teško, Siti je imao kontrolu, ali smo ušli u poslednji voz i iskoristil­i priliku - smatra Italijan.

Za kraj se dotakao i finala protiv Liverpula. - Srećan sam što smo u finalu i što ćemo igrati protiv još jednog velikog tima. Navikli smo na tako nešto. Biće to praznik fudbala završio je Ančeloti.

Luka Modrić blizu je osvajanju petog pehara u Ligi šampiona, a poslao je važnu poruku:

- Ovo je Real, ne pokušavajt­e da razumete!

Trener fudbalera Sitija Pep Gvardiola izjavio je da njegova ekipa „jednostavn­o nije bila dovoljno dobra” da bi se plasirala u finale Lige šampiona.

- Bili smo blizu, ali na kraju nismo uspeli. Odigrali smo lošije prvo poluvreme, ali nismo bili

LIGA ŠAMPIONA POLUFINALE - REVANŠ

FINALE LIGE ŠAMPIONA IGRA SE 28. MAJA U PARIZU NA STADIONU FRANCUSKA

kažnjeni. Nakon što smo postigli gol, bili smo bolji. Pronašli smo svoj ritam i igrači su se osećali prijatno na terenu, ali nismo izdržali do kraja - rekao je Gvardiola, i dodao:

- Fudbal je nepredvidi­v. Pred kraj meča Real je zaigrao sa dosta igrača ispred našeg šesnaester­ca i u njemu. Nismo najbolje odgovorili na to. Nismo se snašli i moramo to da prihvatimo. Nismo dobro odigrali, ali to je i normalno u polufinalu. Igrači osećaju veliki pritisak - rekao je Gvardiola.

 ?? ??
 ?? FOTO: EPA ??
FOTO: EPA
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia