Alo!

MUFTIJA EKSHUMIRAN,

- Zukorlićev grob je u dvorištu najstarije džamije u Novom Pazaru, Altun Alem A. I.

Ekshumacij­a tela bivšeg predsednik­a Stranke pravde i pomirenja (SPP) muftije Muamera Zukorlića obavljena je juče po nalogu Višeg suda u Novom Pazaru, a zbog toga što porodica sumnja da je on otrovan. Oko groblja u selu Orlje bila su napravljen­a četiri prstena obezbeđenj­a sa pripadnici­ma PU Novi Pazar, a samom činu prisustvov­ali su samo članovi najuže porodice. Odatle je telo prebačeno u Opštu bolnicu Novi Pazar, gde su izvršene neophodne analize, a nakon čega je sahranjen u dvorištu najstarije džamije u Novom Pazaru, Altun Alem. Ispred te džamije juče tokom celog dana bilo je puno vernika koji su insistiral­i da Zukorlićev grob bude premešten u Novi Pazar „jer je velikanu tu mesto“.

Zukorlićev sin Usame objavio je video prevoza tela muftije uz emotivan opis.

„Džennetlij­o. Toliko si puta ovuda prošao, i evo... Još jednom. Zajedno...“, stoji u opisu.

On je pre toga izjavio da je

Oko groblja u selu Orlje bila su napravljen­a četiri prstena obezbeđenj­a jučerašnji dan bio jako težak za porodicu, ali da je potreba za istinom i saznanjem o tome kako je muftija preminuo ispred emocija.

Prema njegovim rečima, pravosudni organi Srbije su uvažili njihovu molbu da se formira tim u kome će učestvovat­i ekspert iz Sarajeva, direktor sudske medicine profesor Nermin Sarajlić i stručnjak

USAME ZUKORLIĆ

iz instituta za sudsku medicinu iz Hamburga.

Usame Zukorlić je rekao i da je želja porodice i roditelja pokojnog Muamera bila da se on sahrani u Orlju, ali da se sada „ispravlja greška“, te će njegov grob biti pored ostalih uglednih muslimana iz ovog kraja Srbije i zahvalio Islamskoj zajednici Srbije što je to inicirala i odobrila.

 ?? ?? Bilo je teško, ali potreba za istinom kako je preminuo je ispred emocija
Bilo je teško, ali potreba za istinom kako je preminuo je ispred emocija
 ?? ?? ››› Porodica želi da otkrije da li je Muamer Zukorlić otrovan
››› Porodica želi da otkrije da li je Muamer Zukorlić otrovan

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia