Alo!

MILOŠEVIĆ JE SRPSKI PUTIN!

Da je nama svet dao oružje kao Ukrajincim­a danas, ne bismo strahovali od budala i zločinaca, izjavio je bivši komandant Armije BIH u Srebrenici, odgovoran za brojne zločine nad Srbima

- PIŠE: EKIPA ALO!

Naser Orić, ratni zločinac koji uporno izbegava ruku pravde, uporedio je rat u Ukrajini s onim u Bosni devedeseti­h, a Srbe sa Rusima! Kako je rekao, da su Bošnjaci tada imali pomoć u oružju kakvu danas ima Ukrajina, „ne bi strahovali od kojekakvih budala i prikriveni­h zločinaca“.

- Naravno da pratim šta se događa u Ukrajini i divim se njihovom otporu. Sve liči na nas od pre trideset godina. Gledam hrabrost njihovog predsednik­a i sve me vraća na početak agresije kad smo mi bili u okruženju, kad nismo imali ni hrane ni lekova, kad su naši lekari ranjenike operisali bez anestezije. Hvala bogu, oni danas imaju koliko-toliko pomoći sa strane, a mi je tada nismo imali - rekao je Orić, i dodao da Ukrajinci, za razliku od onog što su proživljav­ali Bošnjaci devedeseti­h godina, od ubica kojima je komandovao tadašnji „srpski Putin“Slobodan Milošević i njegovi zločinci na terenu, možda imaju malo više sreće, ako ništa - „ne ubijaju ih redom“kao što se događalo u BIH.

- Da je svet u to vreme dao podršku nama u Bosni, samo da nam je dao oružje na način kako sada pomaže Ukrajini, pitanje je kako bi taj svet danas izgledao. Siguran sam, mi danas, ovde u BIH ne bismo strahovali od kojekakvih budala i prikriveni­h zločinaca - rekao je on.

On je iskoristio priliku i da kritikuje vođstvo Republike Srpske zbog toga što, kako je rekao, nije u stanju da razdvoji dobro i zlo po pitanju rata u Ukrajini.

- Umesto da se pokriju ušima i svetu pošalju poruku da su na pravoj strani istorije, oni se došaptavaj­u s Putinovom politikom i političari­ma. Onaj ko misli da je to način da u Bosni ogradi nekakav svoj Donbas, taj je zaista puko ko bundeva - rekao je Orić, bivši komandant Armije BIH u Srebrenici, odgovoran za brojne zločine nad Srbima.

 ?? ?? Zanimljive paralele: Milošević i Putin
Zanimljive paralele: Milošević i Putin
 ?? ?? Orić sa svojim krvnicima u vreme kada su počinili teške zločine oko Srebrenice
Orić sa svojim krvnicima u vreme kada su počinili teške zločine oko Srebrenice

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia