Alo!

ŠAMPIONSKI KOD

U najboljem meču u 2022. godini Srbin pobedio Hurkača (2:0) i čeka pobednika duela Nadal - Alkaraz

- PIŠE: EKIPA ALO!

Sva četiri četvrtfina­la duela muškog singla mastersa u Madridu izazivala su veliko interesova­nje ljubitelja tenisa, jer se, prvi put još od Rima 2015. godine, dogodilo se da su među osmoricom četvrtfina­lista sedmorica prvih nosilaca! Prvi je posao obavio Novak Đoković.

Nakon odlične igre sa 2:0 (6:3, 6:4), posle 75 minuta savladao je Poljaka Huberta Hurkača i plasirao se u 72. polufinale nekog masters turnira, gde čeka pobednika domaćeg dvoboja Nadal - Alkaraz.

Nije mogao bolji početak da zamisli Novak, pošto je već u drugom gemu oduzeo servis protivniku i do kraja seta mu nije dozvolio nijednu brejk loptu. Drugi set - slična priča. Đoković je rutinski osvajao svoje servis gemove i čekao grešku Poljaka, a ta greška je stigla u petom gemu. Srbin je po drugi put na meču oduzeo servis protivniku i rutinski priveo meč kraju dokazavši da mu se vratio šampionski kod.

Hurkač (14) je bio jedini teniser u završnici koji nije u top 10 na ATP listi. Ni u četvrtom međusobnom duelu protiv Srbina nije uspeo da ostvari trijumf. Pre Madrida, Novak je Hurkača pobedio na Rolan Garosu i Vumbldonu 2019. i u novemrbu prošle godine u Parizu. Đoković se zbog predaje bolesnog Endija Mareja odmarao u četrvrtak, pa je odmorniji ušao u duel, dok je Poljak savladao Lajovića u dva seta.

Ako je nešto bilo potrebno Novaku, to je brzopotezn­a pobeda protiv Poljaka. Odličan je bio Srbin u toplom Madridu, prijali su mu vetar i sunce koje ga je vodilo do trijumfa.

Preostali četvrtfina­lni parovi: Nadal - Alkaraz, Rubljov - Cicipas i Zverev - Ože Alijasim (sinoć).

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia