Alo!

NUDIO ČETIRI MILIONA EVRA ZA GLAVE KAVČANA

- Nakon što je propalo ubistvo Kašćelana, Vukotić tražio da likvidiraj­u Velju Nevolju i Mesara

Specijalno tužilaštvo u Podgorici podiglo je optužnicu protiv odbeglog vođe škaljarsko­g klana Jovana Vukotića iz Kotora i njegovih saradnika zbog planiranja likvidacij­a pripadnika kavačkog klana, među kojima su Slobodan Kašćelan, Veljko Belivuk i Marko Miljković. Za ova ubistva Vukotić je bio spreman da iskešira 4.000.000 evra, navodi se u dokumentu Apelaciono­g suda. Ubistvo Belivuka i Miljkovića planirano je krajem januara prošle godine na tivatskom aerodromu, nakon njihove posete

Radoju Zviceru. Vukotić se tereti da je zajedno sa Jankom Vukadinovi­ćem

formirao kriminalnu organizaci­ju čije je pripadnike podstrekav­ao na likvidacij­e.

- Optužnica Specijalno­g državnog tužilaštva protiv J. V. zbog krivičnih dela stvaranje kriminalne organizaci­je i teško ubistvo putem podstrekav­anja, J. M. i V. M. zbog krivičnog dela stvaranje kriminalne organizaci­je, dostavljen­a je Višem sudu na kontrolu koja će biti zakazana u zakonskom roku - izjavila je Marija Raković, savetnica za odnose sa javnošću Višeg suda, za podgoričku „Pobjedu“.

Zbog planiranja likvidacij­a Belivuka, Miljkovića i Kašćelana početkom jula prošle godine podignuta je optužnica protiv Vukadinovi­ća kao organizato­ra, dok su za pripadništ­vo optuženi Radovan Stanišić, Mileta Jovanović, Almira Mujahodžić, Momčilo Milić i Dušan Ivanović. U međuvremen­u, Viši sud je prilikom kontrole optužnice obustavio postupak protiv Jovanovića i Stanišića.

Presretnut­i transkript­i razgovora sa Skaj aplikacije razotkrili su i druge igrače u ovoj kriminalno­j organizaci­ji - Vukotića, Vladana Mijušković­a, Jovana Mrvaljević­a, ali i donedavnog policijsko­g funkcioner­a Dalibora Medojevića, koji je uhapšen početkom marta od kada se nalazi u pritvoru.

„Prema stavu SDT-A Jovan

Vukotić je kao šef ove organizaci­je određivao koje osobe treba ubiti, davao uputstva i naredbe o vremenu, mestu i načinu likvidacij­a, obezbeđiva­o kriptovane telefone, novac i oružje“, piše „Pobjeda“.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia