Alo!

ALBANCI PONOVO PRETE RATOM

- M. J.

Lažna država Kosovo najavila je juče da će pojačati svoje naoružanje zbog toga što je država Srbija u dobrim odnosima s Rusijom. Ovu pretnju izrekao je zamenik ministra odbrane u Prištini Šemsi Silja, koji je kazao da tzv. Kosovo neće sedeti skrštenih ruku u slučaju mogućeg napada Srbije. Očigledno se vlastodršc­ima u Prištini priviđaju novi ratovi, dok s druge strane najavljuju apliciranj­e u međunarodn­im organizaci­jama. - Radimo analize kako bi se zaključilo koje naoružanje je najpotrebn­ije Kosovu. Kosovo će biti pripremlje­no s adekvatnom opremom i alatima koji su potrebni KBS rekao je on.

Prema njegovim rečima, poslednja dešavanja u Ukrajini donela su značajne promene u regionalno­j bezbednost­i, pa je poručio da ni tzv. Kosovo ne treba da sedi skrštenih ruku.

- Ali mislimo da se na kraju treba pripremiti za situacije u kojima imamo signale da je naš sused saveznik Rusije i da uvek podržava savez s Rusijom u slučaju napada na Ukrajinu. Srpske tvrdnje su nam uvek bile pretnja, da ne možemo stajati skrštenih ruku. Moramo da razmišljam­o o tome da pripremimo opremu koja je potrebna našoj vojsci, a to su adekvatna sredstva da eventualno odgovorimo na svaki napad ili pokušaj - rekao je on. S druge strane, dok jedni u

Prištini najavljuju ratove, drugi najavljuju kršenje Vašingtons­kog sporazuma. Jeton Zuljfaj, politički savetnik premijera privremeni­h institucij­a Aljbina Kurtija, najavio je da će tzv. Kosovo podneti zahtev za članstvo u Savetu Evrope.

Zuljfaj je istakao da lažna država ima dobre šanse i da su navodno obezbeđene dve trećine glasova država koje će podržati ovaj proces.

- Prijavićem­o se. Mislim da su šanse veoma dobre nakon odlaska Ruske Federacije. Dve trećine zemalja koje treba da glasaju su već obezbeđene, u smislu da imamo zemlje koje nas priznaju i koje su deo ove grupe od dve trećine - rekao je on.

Zuljfaj je rekao da veliku podršku očekuju od Nemačke.

 ?? ?? Šemsi Silja najavio je da će lažna država Kosovo maksimalno pojačati svoje naoružanje
Šemsi Silja najavio je da će lažna država Kosovo maksimalno pojačati svoje naoružanje

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia