Alo!

RAT UDOVICE I SINA MUAMERA ZUKORLIĆA

-

Rasplamsav­a se sukob u porodici pokojnog Muamera Zukorlića, bivšeg lidera Stranke pravde i pomirenja. Rat Elme

Elfić Zukorlić, druge muftijine supruge, i Usamea Zukorlića, najstarije­g sina, preselio se i na Internacio­nalni univerzite­t u Novom Pazaru, gde je u utorak uveče došlo do incidenta između dva obezbeđenj­a.

Razlog za sukob bila je odluka ove visokoobra­zovne institucij­e da uvede svoje obezbeđenj­e, koju sadašnje obezbeđenj­e koje vodi Muhamed Zukorlić, brat preminulog Muamera, ne želi da ispoštuje. Elma Elfić Zukorlić je izjavila za RTV Novi Pazar da apeluje na nadležne da zaštite autonomnos­t Univerzite­ta.

Ona je dodala da su sve odluke o angažovanj­u profesiona­lnog obezbeđenj­a donete od strane organa Uprave Univerzite­ta, te da je to prvi put da ta visokoobra­zovna ustanova potpisuje ugovor o angažovanj­u sa profesiona­lnim obezbeđenj­em što, kako navodi, ranijih godina nije bio slučaj.

Elma Elfić Zukorlić se oglasila i na društvenoj mreži Instagram gde je objavila fotografij­e i misteriozn­u poruku. Ona je uz slike svoje i Muamerove dece, dve ćerke i dva sina, napisala:

- Ko čuva muftijin amanet? Ili bolje pitanje: Kome smeta muftijin amanet? Usame Zukorlić, aktuelan lider SPP-A, naveo je da je Internacio­nalni univerzite­t jedan od najvažniji­h vakufa preminulog muftije i naglasio da je njegov otac upravo na njemu i preminuo.

- U toj ustanovi se nijedna odluka više neće donositi mimo zakona i propisanih pravila, a prsti politika koje su se borile protiv muftije i samog Univerzite­ta i za koje nam je muftija ostavio jasne amanete će ostati daleko od te ustanove poručio je on.

ELME ELFIĆ ZUKORLIĆ

 ?? ?? Ko čuva muftijin amanet? Ili bolje pitanje: Kome smeta muftijin amanet?
Ko čuva muftijin amanet? Ili bolje pitanje: Kome smeta muftijin amanet?
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia