Alo!

FOTKE SA SKAJA UKOPALE VELJINU KRTICU

Tročlano sudsko veće odbilo predlog odbrane da se iz spisa izdvoje poruke presretnut­e na Skaj aplikaciji, navodeći da su dobijene putem međunarodn­e pravne pomoći iz Francuske

- PIŠE: S. DŽ. STOJANOVIĆ U problemu: Mesar i Velja Nevolja

Suđenje Božidaru Stoliću (36), bivšem pripadniku Službe za borbu protiv organizova­nog kriminala (SBPOK), optuženom da je vojniku Velje Nevolje Filipu Goluboviću (26) iz Berana odavao informacij­e iz istrage i prenosio da su nađeni dokazi u kući strave u Ritopeku za naknadu od 500 evra nastavljen­o je pregledom dokumentac­ije i rokovnika nađenog kod inspektora.

- U ovom rokovniku je evidentira­no sve što je radio kao inspektor, ali kada uporedimo ono što je gledao u sistemu MUP-A, vidi se da ništa nije preduzimao prema ljudima koje je proveravao u bazi podataka. Golubović je izjavio da je od Stolića dobijao informacij­e da policija ima DNK tragove koji potvrđuju da su u kući u Ritopeku ubijeni Milan Ljepoja,

Božidar Stolić na suđenje dolazi sa slobode, dok Filip Golubović odskora izdržava kaznu zbog dilovanja droge. Doveden je iz zatvora u Pančevu u pratnji trojice čuvara, a kada mu je sudija rekao da iz posebnog dela za optužene uđe u sudnicu da bi na ekranu video dokumentac­iju pribavljen­u kao dokaz, vidno je šepao jer je na nogama imao bukagije. Tek kada je ušao u sudnicu, stražari su mu skinuli gvozdene okove.

Zdravko Radojević i Goran Veličković Goksi. To nisu apstraktne informacij­e, već apsolutno tačni podaci i poklapaju se vremenski s datumima kada ih je Stolić davao Filipu - rekao je tužilac Saša Ivanić.

Stolić je juče izjavio da je evidenciju vodio u još dva rokovnika na poslu, a da je kod njega prilikom pretresa nađen jedan, koji tužilac navodi kao ključni. Advokat Branislav Bogdanović je istakao da je to privatni rokovnik.

- Stolić nije imao obavezu da upisuje sve što je proveravao u bazi MUP-A, ne znam kako tužilac zamišlja svoju konstrukci­ju - rekao je Bogdanović.

Sudija Zoran Šešić je na kraju saopštio da je tročlano veće odbilo predlog odbrane da se iz spisa izdvoje fotke i poruke presretnut­e na Skaj aplikaciji, navodeći da su one srpskom pravosuđu dostavljen­e putem međunarodn­e pravne pomoći iz Francuske.

- Pribavljen­e su posle dozvole istražnog sudije date policiji Francuske i mogu da se koriste kao dokaz. Sledeći put ćemo tu komunikaci­ju prikazati i komentaris­ati. Nema mnogo, to su tri strane komunikaci­je - rekao je sudija.

Poruke presretnut­e preko Skaja su jedan od ključnih dokaza i protiv grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a pitanje je da li će i tom postupku biti prihvaćene kao argumenti, pošto advokati tvrde da su dobijene nezakonito.

PORUKE PRESRETNUT­E PREKO SKAJA SU JEDAN OD KLJUČNIH DOKAZA I PROTIV GRUPE VELJKA BELIVUKA I MARKA MILJKOVIĆA

 ?? ?? Božidar Stolić odavao informacij­e iz istrage
Božidar Stolić odavao informacij­e iz istrage
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia