Alo!

SRBI I ALBANCI UZGAJALI TRAVU IMALI I ROBOVE!

Osmorica muškaraca i jedna žena uhapšeni zbog sumnje da su iznajmljiv­ali kuće i u njima uzgajali kanabis. Kao radnike angažovali Marokance koji nisu smeli da napuštaju objekat

- PIŠE: ENIS SADIKU

Da kriminalci nemaju predrasude već samo lični interes, svedoči i akcija španske policije koja je u okolini Valensije uhapsila devetočlan­u grupu narko-dilera koju su činili srpski i albanski državljani. Lisice na ruke stavljene su osmorici muškaraca i jednoj ženi, starosti između 24 i 51 godine.

Ova narko-banda se sumnjiči da je iznajmljiv­ala kuće u kojima su napravili laboratori­je za uzgoj marihuane. Policija je prilikom pretresa pronašla i zaplenila čak 4.000 zasada kanabisa, 168 osušenih cvetova, oko 20.000 evra u gotovini, mobilne telefone, nekoliko laptopova, dva vozila i raznu dokumentac­iju.

Kako prenose španski mediji, istraga protiv ove kriminalne grupe je krenula 20. marta kada je do policije stigao izveštaj o prekomerno­j potrošnji struje u nekoliko iznajmljen­ih kuća.

„Policija je dobila nalog da proveri šta se u tim kućama dešava, pa su one stavljene pod nadzor. Velika potrošnja električne energije sugerisala je da se u njima odvijaju neke ilegalne aktivnosti. Prismotrom je to i dokazano“, pišu mediji.

Član albanske vlade Alfred Prodani uhapšen je u Albaniji, u gradu Lač po poternici Interpola i trebalo bi da bude izručen Španiji zbog sumnje da je u Španiji opljačkao oko 40 kuća, uključujuć­i i dom fudbalera Karima Benzeme! Francuski napadač bio je žrtva napada 27. februara 2019, tokom „el

Otkriveno je da u svakoj kući postoji osoba koja je bila zadužena za uzgoj marihuane i ona nije napuštala kuću. Njoj je donošena klasika“na „Santijago Bernabeu“. Utakmica se igrala u okviru polufinala Kupa kralja, a nakon meča Benzema je obavešten da se u njegovoj kući dogodila nasilna pljačka.

Istraga je pokazala da iza pljačke stoji član albanske vlade i dugogodišn­ji direktor javnog vodovoda u Kurbinu! Sumnja se da je on operisao po Španiji

hrana koja je ostavljana ispred ulaznih vrata.

- Usledilo je praćenje tih ljudi koji su dolazili povremeno i na taj način je otkrivena šema rada ove kriminalne organizaci­je, ali i gde im se nalazi komandno mesto - navela je španska policija, a preneli su mediji.

Kako su dalje naveli, dileri su kao radnike angažovali Marokance koji su se brinuli o uzgoju, berbi i sušenju marihuane.

- Kada su se prikupili brojni dokazi, krenulo se u akciju u kojoj je osim droge zaplenjena i oprema. Marokanci koji su bili angažovani kao radnici, bili su u nekoj vrsti dužničkog ropstva. Zahvaljuju­ći uzgoju u veštačkim uslovima, oni su četiri puta godišnje brali i sušili marihuanu - naveli su iz španske policije. još od 2013. godine.

Interesant­nu izjavu povodom ovog slučaja dao je Krešnik Spahiju, lider nacionalis­tičke partije Crveno-crni savez:

- On krade od Benzeme i oni ga postavljaj­u za direktora vodovoda. Ako uspe da opljačka Mesija, postaće ministar.

Fudbaleru upali u kuću tokom el klasika

 ?? ?? Istraga protiv ove bande je krenula 20. marta kada je do policije stigao izveštaj o prekomerno­j potrošnji struje u nekoliko objekata
Istraga protiv ove bande je krenula 20. marta kada je do policije stigao izveštaj o prekomerno­j potrošnji struje u nekoliko objekata
 ?? ??
 ?? ?? Prodani uhapšen po poternici Interpola
Prodani uhapšen po poternici Interpola
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia