Alo!

ZUKORLIĆ TURSKA S

Javnost s nevericom prati svakodnevn­a prepucavan­ja Elme i Usame, ostali članovi porodice i stranke biraju jednu od dve zaraćene strane, a niko ne zna šta je uzrok posredi sukoba

- PIŠE: M. J.

USAMA ZUKORLIĆ

Smrt Muamera Zukorlića, lidera Stranke pravde i pomirenja, otkrila je velike probleme unutar porodice, najpre između najstarije­g sina i muftijine druge supruge Elme Elfić Zukorlić.

Danima se dve zaraćene strane prepucavaj­u putem društvenih mreža i medija, a svađa je kulminiral­a nakon odluke da Internacio­nalni univerzite­t, kojim rukovodi Elma Elfić Zukorlić, promeni agenciju koja obezbeđuje objekat. Usama Zukorlić, najstariji sin Muamera Zukorlića, stopirao je tu odluku tvrdivši da je ona doneta mimo procedura i odluka Islamske zajednice. Reagovala je i policija, fizičkog sukoba nije bilo, a zatim su usledila saopštenja koja su još više zbunila javnost. Mnogi ni danas ne shvataju o čemu se zapravo radi i da li je ovaj sukob u stvari porodičnog karaktera ili je posredi nešto drugo.

Jedno je sigurno, dva tabora postoje, kako unutar SPP tako i u okviru porodice. Jedni su uz Elmu Elfić, drugi podržavaju Usamu Zukorlića. Ima i onih koji su „posečeni” pa su ostali bez funkcija.

- Duboko sam pogođena i razočarana pojedinim statusima tzv. muftijinih prijatelja koji su lako odapeli strele na mene i moju decu, ne pitajući šta se zapravo desilo od muftijine smrti. Muftijin amanet su prvenstven­o njegove supruge, deca, porodica pa onda sve što je ostavio iza sebe. Zašto sam ja odjednom postala meta - pita se Elma Elfić Zukorlić koja je s muftijom Muamerom Zukorlićem osamnaest godina bila u braku u kojem mu je rodila četvoro dece.

Elfić Zukorlić kaže da joj je već prvog dana nakon muftijine smrti postalo jasno da će se mnoge stvari promeniti i da će ona i njena deca imati nejednak status u odnosu na drugi deo porodice.

- Moj sin je tokom dženaze (sahrane) ocu bio u drugom redu i to mi je bio znak da ne

 ?? ?? Napadajte me svim mogućim sredstvima. Ja uzvraćati neću. Ne uzvraćam dušmanima, a tek da uzvraćam porodici
Napadajte me svim mogućim sredstvima. Ja uzvraćati neću. Ne uzvraćam dušmanima, a tek da uzvraćam porodici
 ?? ?? Čak je i policija reagovala kada su se sukobili zbog izbora agencije koja treba da obezbeđuje Internacio­nalni univerzite­t koji je muftija osnovao
Čak je i policija reagovala kada su se sukobili zbog izbora agencije koja treba da obezbeđuje Internacio­nalni univerzite­t koji je muftija osnovao

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia