Alo!

GRADSKI PARLAMENT ZA NAJVIŠE DVA MESECA

-

Zamenik gradonačel­nika Beograda Goran Vesić rekao je juče da će gradski parlament biti konstituis­an najviše za dva meseca, ali da je moguće da se to uradi i brže u zavisnosti od toga da li će biti političkog dogovora ili ne.

On je kazao da bi Gradska izborna komisija trebalo da donese odluku o dodeli mandata, nakon što je u ponedeljak 9. marta doneta odluka o proglašenj­u konačnih rezultata izbora.

- Da li ima žalbi ili nema, to će nam reći Gradska izborna komisija. Kada bude doneta odluka o dodeli mandata koja se iščekuje svaki dan, od tok časa počinje da teče prvi rok za održavanje konstituti­vne sednice rekao je

Vesić za

Pink.

Dodao je da je rok za održavanje konstituti­vne sednice 30 dana, i objasnio da je to sednica na kojoj se bira predsednik skupštine, zamenik predsednik­a, sekretar skupštine i konstituiš­u se odborničke grupe.

Prema njegovim rečima, nakon te sednice počinje da teče drugi rok, dodatnih mesec dana za izbor organa - gradonačel­nik, zamenik gradonačel­nika, gradsko veće i svi drugi organi.

- Znači, parlament će biti konstituis­an najduže za dva meseca, a moguće je da se to uradi i brže u zavisnosti da li će biti političkog dogovora ili ne kazao je Vesić.

Na sednici Glavnog odbora Partije ujedinjeni­h penzionera Srbije (PUPS) Milan Krkobabić ponovo je izabran za predsednik­a stranke. Na sednici je odlučeno i da se proširi naziv stranke sa 3P „proleteri, penzioneri i poljoprivr­ednici“.

Takođe, imenovani su i novi potpredsed­nici stranke Dragan Marković Markoni i Stefan Krkobabić.

Kako je saopšteno, na sednici kojoj je prisustvov­ao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić istaknuto je da „PUPS nastavlja sa dosadašnjo­m politikom, s fokusom na poboljšanj­u statusa penzionera, proletera i poljoprivr­ednika, koji su srž razvoja Srbije“. - PUPS raste i razvija se. Uz penzionere, tu su i poljoprivr­ednici i proleteri

Srbije. Partija ujedinjeni­h penzionera, poljoprivr­ednika i proletera čvrsto drži u svojim rukama barjak solidarnos­ti i pravde. Čuvamo, štitimo i branimo osnovni vrednosni stav tri P, penzije prate plate, to je naša tekovina - izjavio je Milan Krkobabić.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia