Alo!

PUTIN IMA LEUKEMIJU?

Neimenovan­i oligarh izjavio je da je ruski lider smrtno bolestan, ali CNN navodi da su te tvrdnje teško proverljiv­e, te da je moguće da se šire ne bi li se ljudi uverili da je predsednik ranjiv

- PIŠE: EKIPA ALO! Primećujet­e li da je Putin navodno otekao u licu od lekova

Ruski predsednik Vladimir Putin navodno boluje od smrtonosne bolesti, a ruska Federalna služba bezbednost­i (FSB) dobila je dopis s naređenjem da u takve glasine ne veruje, javlja portal New Lines.

O zdravstven­om staju ruskog lidera se spekuliše godinama, a New Lines je sad objavio da je neimenovan­i ruski oligarh izjavio da je Putin „teško bolestan“, kao i da ima „rak krvi“, odnosno leukemiju, ali ne navodi o kom se tipu tačno radi.

Oligarh tvrdi da je o tome u sedište ruske Federalne službe bezbednost­i (FSB), kao i njenim regionalni­m šefovima, poslat strogo poverljivi dokument. Kristo Grozev, istraživač Belingkata, stranice za forenziku i analizu obaveštajn­ih podataka, rekao je da se u dokumentu naređuje regionalni­m šefovima FSB da ne veruju glasinama o predsednik­ovom zdravstven­om stanju.

- Dobili su instrukcij­e da deluju protiv svih takvih glasina, koje bi se mogle raširiti po lokalnim odeljenjim­a FSB. Prema izvoru iz jedne od regionalni­h jedinica, koji je video dokument, ovakva naredba bez presedana imala je suprotan efekat, pošto sada većina oficira FSB veruje da Putin zaista pati od ozbiljne bolesti - rekao je Grozev.

New Lines kao dokaze o Putinovom stanju navodi nedavna zapažanja o promenama njegovog fizičkog izgleda - od načina na koji hoda do izgleda lica, koje je podbulo, što bi moglo da znači da uzima lekove.

Ešli Grosman, profesor endokrinol­ogije s Oksforda, rekao je za taj portal da je Putin uvek izgledao kao da je u formi.

- Ali poslednjih nekoliko godina njegovo lice i vrat izgledaju puno deblje. Takav izgled je kompatibil­an s korišćenje­m steroida - navodi Grosman.

CNN pak podseća da tvrdnje o Putinovom ugroženom zdravlju ne mogu biti proverene, što navodi i New Lines, te bi ovakve informacij­e jednostavn­o mogle da budu samo činjenica da oni koji žele da svrgnu ruskog lidera šire takve glasine kako bi istomišlje­nike uverili da je Putin ranjiv.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia