Alo!

AKO FINSKA UĐE U NATO, OD NJE ĆE OSTATI PEPEO!

- PIŠE: PETAR MILOSAVLJE­VIĆ

Ako Finska želi da se pridruži NATO, onda je apsolutno legitimno da Rusija dovede u pitanje postojanje te države.

Ovo je logično, jer ako SAD nastave da ugrožavaju našu zemlju širenjem NATO na granice Rusije, mi nemamo problem s tim: dobićete rakete „kinžal“(supersonič­na ruska balistička raketa sa nuklearnom bojevom glavom, poznata i kao „satana 2“- prim. aut.), a od vas će ostati nuklearni pepeo ako mislite da Rusija ne treba da postoji.

Ovo je, kako prenosi britanski „Dejli mejl“, izjavio zamenik predsedava­jućeg Odbora za odbranu Ruske dume Aleksej Žuravljev. On je, naglašava se, poručio da bi Finska mogla da bude zbrisana za nekoliko sekundi.

- U Helsinkiju kažu da su Finci privrženi Amerikanci­ma i da su ta dva naroda jedno. Zapravo, Finci treba da budu zahvalni Rusiji na državnosti i na činjenici da Finska uopšte postoji kao država. Rusija na granici neće imati obično strateško oružje, već „kinžale“, koji će do Finske stići za 20 ili čak 10 sekundi - rekao je Žuravljev. Zapadni mediji navode da je Finska godinama bila neutralna, ali je posle početka ruske vojne operacije odlučila da želi u NATO. Ovo je potvrdio i predsednik Finske Sauli Ninisto, koji je rekao da bi njegova zemlja trebalo zvanično da podnese kandidatur­u 18. maja. Istu odluku donela je i Švedska, a list „Svenska dagbladet“tvrdi da će se ova zemlja zvanično kandidovat­i dan ranije, 17. maja.

- U slučaju da Rusija napadne neku članicu NATO, to bi moglo da dovede do direktnog sukoba sa Severnoatl­antskom alijansom i novog svetskog rata, jer se prema članu 5 NATO napad na jednu članicu tretira kao napad na sve - upozorio je „Dojče vele“.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia