Alo!

A JE POBEDILA VOM PESMOM Špankinja je bila najbolja

- Pobednici: Kaluš orkestra N. D. M. Č.

rokoji vić na rolo! ronu, ka, an ed.

oda eda nije ila, medeide Aci ali i o članu timu koji je i ove godine bio u trci za nacionalno­g predstavni­ka.

- Ukrajinci su imali dobar nastup, ali nisam primetio da im je žiri nije bio naročito naklonjen. Pobednička pesma je čist plagijat pesme Ace Lukasa, koja je snimljena 1998. godine i zove se „Soba za plakanje“. Samo su se dosetili i ubacili neke rep momente i deonice - kaže Mirković, i dodaje:

- Evrovizija je u Ukrajini jako gledan i poštovan festival. Oni su uvek imali dobrog predstavni­ka i pesmu, i stvarno ne znam šta im bi da uzmu motiv Acine pesme. Mada,

Saša Mirković je naglasio da je na ovogodišnj­oj Evroviziji najbolja bila Šanel, predstavni­ca Španije. - Španija je ubedljivo bila najbolja. To je ono što se meni dopalo i što je pravi evrovizijs­ki paket. Njena pesma će biti najveći hit ove

Evrovizije - tvrdi Mirković

sa njima smo imali duel u Istanbulu, kada sam bio član ekipe sa Željkom Joksimović­em, kada je pobedila Ruslana, a i 2007. godine sam imao okršaj sa Viktorom Sredočkim, koji je tada bio drugi.

Saša Mirković navodi da je ipak ritam pesme doveo Ukrajinu na muzički tron, a ne empatija naroda zbog rata u ovoj zemlji. - Ne mislim da je Ukrajina pobedila zbog empatije glasača, već se Evropi baš dopala Acina pesma. I on i ja imamo osećaj da je ovim što se tiče našeg tima zadovoljen­a kosmička pravda. Primetio sam da je i Duška Vučinić tokom komentaris­anja pominjala samo Joksimović­a i Bojanu Stamenov, koju sam opet ja vodio na ovo takmičenje, a moju i Marijinu pobedu nije pomenula, kao da se toga stide - kaže producent. Za kraj razgovora Saša Mirković je prokomenta­risao i plasman Srbije, ali i objasnio šta je za njega uspeh na festivalu.

- Gledao sam Evroviziju i navijao za Srbiju. Biti peti je dobar plasman za nju, s obzirom na to da ona nije pevala nego recitovala. Već sam rekao da je imala inteligent­an nastup i priču koja je iskoristil­a pandemiju, ali ova pesma neće biti hit, pevaće se još jedan dan i biće zaboravlje­na. Što se mene tiče, s obzirom na to da sam pobedio, ništa sem prvog mesta nije dovoljno dobar plasman za jednu zemlju - završio je Mirković za Alo!.

Iako mnogi misle da je Ukrajinа ove godine pobedila na Evroviziji zbog rata koji se trenutno dešava u njihovoj zemlji, pevač „Kaluš orkestra“, Oleg Psijuk rekao je da je njihova numera bila među favoritima i pre nego što je izbio rat.

- U poslednje vreme pesma „Stefanija“bila je broj jedan prema evrovizijs­kim prognozama. Ali i pre nego što je rat izbio u Ukrajini bila je u top pet. U poslednje vreme uživao sam jer sam video da je slušaju u različitim državama koje smo posetili - rekao je on i istakao da sa predsednik­om Ukrajine Volodimiro­m Zelenskim još uvek nisu razgovaral­i. - Nisam još imao priliku da razgovaram sa predsednik­om Zelenskim. Kao što znate, on ima druge stvari da radi, zauzet je drugim veoma važnim stvarima ovih dana - zaključio je pobednik Evrosonga.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pozdravio je pobedu svoje zemlje na Pesmi Evrovizije i povezao je sa ruskom invazijom na Ukrajinu u poruci objavljeno­j preko Fejsbuka. „Naša hrabrost impresioni­ra svet, naša muzika osvaja Evropu treći put u svojoj istoriji i, verujem, ne poslednji“, napisao je Zelenski i nastavio: „Daćemo sve od sebe da primimo jednog dana učesnike i zvanice Evrovizije u ukrajinsko­m gradu Marijupolj­u, slobodnom, mirnom, rekonstrui­sanom. Zahvaljuje­m Kaluš orkestru na njihovoj pobedi i svima onima koji su glasali za nas. Siguran sam da nije daleko naš pobednički hor u borbi protiv neprijatel­ja. Slava Ukrajini!“, reči su kojima je ukrajinski predsednik završio svoju objavu.

SAŠA

 ?? ??
 ?? ?? U finalnoj večeri navijao sam za Srbiju
U finalnoj večeri navijao sam za Srbiju
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia