Alo!

Davos ponizio lažnu državu!

- PIŠE: M. J.

Lažna država Kosovo ovogodišnj­im budžetom predvidela je preko tri miliona evra za kupovinu blindirani­h džipova i oružja za tzv. kosovsku policiju.

Kako Alo! saznaje, za specijaliz­ovana vozila, koja pored blinde imaju i druge „ekstrate“, opredeljen­o je 1,9 miliona, a ostatak novca biće utrošen za oružje i drugu opremu. Pored pušaka i pištolja, Priština planira kupovinu pancir-prsluka, sredstava za vezivanje i prinudu, šok-bombi…

Inače, takozvana policija pod kontrolom odmetnički­h vlasti u Prištini već raspolaže velikim brojem auto-blindi i naoružanje­m poslednje generacije koje se koristi u „izvršenju policijski­h zadataka“, pišu albanski mediji.

Sandra Božić, potpredsed­nica Skupštine Srbije, poručila je da će ova informacij­a ostati neprimećen­a u svim medijima koji likuju svaki put kad šiptarski separatist­i napadnu

Srbe na KIM.

Aljbin Kurti će u Davosu na Svetskom ekonomskom forumu govoriti kao „premijer Kosova*“, a u fusnoti je navedeno da to ne prejudicir­a stavove o statusu.

- Ovo određivanj­e ne prejudicir­a stavove o statusu i u skladu je sa Rezolucijo­m 1244 (1999) Saveta bezbednost­i Ujedinjeni­h nacija i mišljenjem Međunarodn­og suda pravde o proglašenj­u nezavisnos­ti Kosova - navodi se u zvaničnoj listi događaja koju je Davos prosledio medijima.

- Međutim svaki put kad predsednik Srbije najavi da se opremamo najsavreme­nijom vojnom opremom, to predstavlj­a trn u oku svima njima. Svakako, nedavni pokušaj ubistva dvojice Srba na

Badnje veče sugeriše da će ovo oružje nastaviti da se upotreblja­va za progon Srba. Samo zato ćemo nastaviti da ulažemo u naš sistem bezbednost­i, čija će snaga jasno staviti do znanja da neće biti novih pogroma i „Oluja”. Jačamo našu vojsku kao odvraćajuć­i faktor u bezbednosn­im okvirima Zapadnog Balkana, u isto vreme ulažući maksimalne napore da izgradimo mir - poručila je ona za Alo! i dodala:

- Jedina nepoznanic­a mi je kako će šiptarski pokrovitel­ji opravdati što naoružavaj­u osvedočene teroriste, po kom osnovu to čine i za koji cilj.

Alo! je juče pisao da premijer lažne države Kosovo osmislio je perfidni plan čija bi realizacij­a dovela do konfrontac­ije srpskih policajaca s juga i srpskih građana sa severa Kosova i Metohije.

Naime, Kurti je izdao naredbu da se pripadnici tzv. kosovske policije srpske nacionalno­sti koji žive i rade na jugu pošalju na sever da bi, navodno, privremeno popunili radna mesta dok se ne sprovede konkurs za prijem novih policajaca. Na ovaj način on želi da izazove unutarsrps­ke sukobe i trvenja.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia