Alo!

PET EKIPA ŠVERCUJE CIGARETE!

To su Grand, mojkovčani, nikšićani, božajski i rožajski klan. Niko dosad nije procesuira­n, tvrdi premijer Crne Gore

- PIŠE: A. ILIĆ

Predsednik crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović otkrio je ko su nosioci šverca cigareta u Crnoj Gori.

- Šverc cigareta niko nije pominjao osim pojedinih iz redova opozicije dok ja nisam došao na mesto potpredsed­nika Vlade - kazao je on na TV Vijesti, podsetivši da je 2020. godine čak 453.000 kontejnera cigareta ušlo u Luku Bar.

- Šverc se radi kroz pranje kontejnera, i to radi nekoliko ekipa. Od tih ekipa postoji pet i niko nije procesuira­n. To su Grand, „mojkovčani“, „nikšićani“, božajski i rožajski klan. Niko dosad nije procesuira­n - istakao je crnogorski premijer.

On je podsetio da je bivši direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević (u međuvremen­u uhapšen) izabran na konkursu prethodne vlade.

- Za vreme njegovog mandata je bila najveća zaplena cigareta. Zaplenjeno je 148.000 paketa i to je najveća zaplena ikada dosad. Ono što sam rekao u Luci Bar je da smo ih prodali i da sav novac treba da ode u izgradnju bolnice, ali su nas u tome sprečili stranci naveo je on. Abazović je pročitao dokument, kako je naveo, Uprave prihoda i carina, kojim se Ranko Ubović i Aco Mijajlović, odnosno Bemaks, optužuju za šverc cigareta i da su oni klan „Grand“.

On je istakao da je on premijer koji se trudi da se obračuna sa organizova­nim kriminalom, napomenuvš­i da se sretao po državnoj upravi sa „kavčanima“i „škaljarcim­a“.

- Sreo sam se sa ljudima za koje sam mislio da nikada neće potpasti pod uticaj DPS-A. Postoje četiri agenta ANB-A koja su pisala dokument koji je dao (Raško) Konjević (bivši koordinato­r sektora bezbednost­i). Ja samo čekam. Nisam nadležan organ. Ja ohrabrujem nadležne da dođemo do „grandovaca“, „mojkovčana“i drugih. To je borba protiv organizova­nog kriminala i šverca. Raško Konjević to svesno radi. Zašto je URA predmet svih napada? Zbog pet-šest odsto na izborima? Ne, jer je URA svedok svega što su radili. To je problem DPS-A kazao je Abazović, upućujući poziv Evropolu da pomogne da bi se došlo do stvarne borbe protiv organizova­nog kriminala.

- Ko je mogao da procesuira Lazovića i Milovića bez portala Libertas? Evo, ja pitam da nije bilo Libertasa, bi li se procesuira­li? Možda 2025. - poručio je Abazović.

Sretao sam se u državnoj upravi i sa škaljarcim­a i sa kavčanima DRITAN ABAZOVIĆ

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia