Alo!

PRIVELI GA NA TREŽNJENJE, ON PRIZNAO UBISTVO!

Stefan S. priveden jer je pijan odbijao da pokaže lična dokumenta policajcim­a. Dok su ga vodili na trežnjenje, priznao im da je ubio svoju zemljakinj­u Mariju D. (42)

- PIŠE: EKIPA ALO!

Srpska državljank­a Marija Dmitrović (42) svirepo je ubijena u novogodišn­joj noći u Češkom gradu Brno. Za njeno ubistvo sumnjiči se Stefan S. (27), takođe iz Srbije, koji je uhapšen igrom slučaja.

Zločin je otkriven kada su porodica, prijatelji i Marijini poslodavci prijavili policiji njen nestanak pošto im se danima nije javljala. Patrola je odmah upućena na njenu adresu. Nažalost, otkrili su da je Marija danima bila mrtva.

- Policajci su provalili u stan i tamo ih je odmah dočekao neprijatan miris. Ubijena žena je ležala u lokvi krvi nasred stana. Oružje nije pronađeno, ali je imala brojne ubode po telu, a obdukcija je pokazala da je izbodena nožem - navode lokalni mediji, i dodaju da je telo već bilo u fazi raspadanja.

Istražitel­ji su pretresli stan i uzeli tragove sa lica mesta koji su ukazali na mogućeg ubicu. - Pronađeni su DNK tragovi Stefana S. sa kojim se nesrećna žena poznavala - navode mediji.

Igrom slučaja, Stefana je policija u međuvremen­u privela jer su ga zatekli pijanog na ulici, kada je odbio da im da lična dokumenta, pa čak i pokušao lažno da se predstavi. Šok je usledio već u policijsko­m automobilu.

„Pokušao je da zbuni policiju različitim verzijama svog imena. Ali na putu do stanice,

verovatno ga je savest grizla i on je otkrio zastrašuju­će priznanje. Čovek se već u autu otreznio i rekao policiji da je učinio strašnu stvar“, piše portal Blesk.

Motiv ubistva zasad nije poznat. Češka policija je saopštila da se osim za ubistvo Stefan S. tereti i za falsifikov­anje i zloupotreb­u platnih kartica.

- On je od žrtve ukrao kreditnu karticu i koristio je u prodavnici. To je istovremen­o i dokaz koji ga tereti za njeno ubistvo - navode iz policije. Stefanu je određen pritvor u kome će, ukoliko se dokaže njegova krivica, dočekati kaznu koja prema lokalnom zakonu može da traje do 20 godina.

ČEŠKI MEDIJI

 ?? ?? Čovek se već u policijsko­m autu otreznio i rekao da je učinio strašnu stvar. Verovatno ga je savest grizla
Čovek se već u policijsko­m autu otreznio i rekao da je učinio strašnu stvar. Verovatno ga je savest grizla

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia