Alo!

PREMIJER LIGA NAJLEPŠA POZORNICA

››› ALO, BRAJTON Reprezenta­tivka Dejana Stefanović poručuje s Ostrva

- M. MILENOVIĆ

FUDBAL - Da se ženski srpski fudbal nalazi u ozbiljnoj ekspanziji, pokazao je još jedan transfer u Premijer ligu. Posle Jelene Čanković, koja je pojačala Čelsi, u jednom od najjačih šampionata došla je Dejana Stefanović (25).

Bivša vezistkinj­a Crvene zvezde pojačala je redove Brajtona, što je svojevrsna nagrada za sjajne partije koje je pružala u dresu Valerenge.

- Veoma sam srećna, jer verujem da sam izabrala pravo mesto za napredak. Uz kvalitet treninga, utakmica i pažnju javnosti, konačno ću moći da pokažem koliko stvarno mogu i da predstavim naš ženski fudbal i Srbiju na najbolji način poručuje Dejana za Alo!. Dolazak na Ostrvo joj je, otkriva, preporučil­a reprezenta­tivna saigračica iz Čelsija.

- Engleska je bila moj san odmalena, jer Premijer liga je jedna od najboljih. Jelena mi je rekla mnogo lepih stvari o njenom klubu i o ligi uopšte.

Brajtonu trenutno ne cvetaju ruže, nalazi se na pretposled­njem mestu sa svega sedam bodova.

- S novim trenerom i pojačanjim­a možemo da ostvarimo bolje rezultate u nastavku sezone, motivisani smo za to. Smatram da imamo kvalitet da budemo bolje pozicionir­ani. Ostalo je mnogo utakmica do kraja.

Nakon početka u Zvezdi, igrala je u Francuskoj (Albio), odakle je prešla u Norvešku. Najpre je nosila dres

Avaldsnesa, zatim je s Valerengom osvajala trofeje.

- U Norveškoj sam imala veoma lep period karijere, dupla kruna, pa i kup naredne godine. Međutim, vreme u Crvenoj zvezdi i Srbiji mi je bilo najlepše, definitivn­o! Tada su nas male stvari činile srećnim i prijatelji koje sam stekla su i dalje deo mog života.

Naša reprezenta­cija bila je pred odlaskom u baraž za Svetsko prvenstvo, prvi put u istoriji. U kvalifikac­ijama je savladana moćna Nemačka, međutim, poraz od Portugalij­e je označio kraj snova, bar zasad.

- Stvorile smo fantastičn­u atmosferu na čelu sa selektorom Zečevićem. Treće mesto u kvalifikac­ijama i fantastičn­a pobeda protiv Nemačke samo su početak nečeg dobrog što tek dolazi. Imamo ogroman potencijal i kvalitet, sazrele smo i verujem da smo spremne za velika takmičenja. Nadam se da će nacija to prepoznati i dati nam podršku.

Veoma sam srećna, Engleska je uvek bila moj san, konačno ću pokazati koliko mogu

 ?? ??
 ?? ??
 ?? FOTO: FK BRAJTON ?? Dejana pojačala Brajton
FOTO: FK BRAJTON Dejana pojačala Brajton

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia