Alo!

VOKER JE ZNAO ISTINU, ALI MU ONA NIJE ODGOVARALA

- Danica Marinković

Istražni sudija u slučaju „Račak“Danica Marinković poručila je juče da prava istina o tom događaju izlazi na videlo i u svetu i da su s njom u poslednjih nekoliko godina kontaktira­li i predstavni­ci pojedinih svetskih medija u želji da čuju istinu i ono do čega je došla kao istražni sudija u tom slučaju.

- Sve ove godine od prvog dana i prikupljen­ih dokaza sam govorila da je istina o događaju u Račku ta da se 14. na 15. januar desila antiterori­stička akcija koju je izvela srpska policija u raščišćava­nju terena i hapšenju terorista koji su delovali duže vreme na području Račka i okolnih sela - navela je ona, i dodala da je došlo do sukoba tadašnjih jugosloven­skih snaga i teroristič­ke OVK i da su u tom sukobu, kako kaže, poginuli pripadnici teroristič­ke organizaci­je.

- Na osnovu dokaza pronađenih na mestu događaja i sudsko-medicinsko­g veštačenja, a na osnovu uzroka smrti kod svih 40 tela koja smo pronašli u džamiji, zaključak i danas stoji da je smrt kod njih nastupila od povreda nanetih iz vatrenog oružja iz daljine i u sedećem položaju, što ukazuje na to da nije bilo nikakvog masakra navela je Marinković­eva. Dodaje da nisu uopšte bili nedužni seljani i civili u Račku, što je, kako kaže, laž koja je plasirana u startu.

- Na osnovu te laži i prevare iskorišćen je Račak kao povod za NATO agresiju na tadašnju SRJ - ističe ona, i dodaje da je istina o događaju u Račku na strani Srbije.

Marinković­eva je naglasila da su tada i Vilijam Voker i njegovi zamenici, ali i strani novinari koji su bili u trenutku akcije na KIM znali istinu, ali im, kako tvrdi, nije odgovarala.

- U tom trenutku nisu hteli da čuju istinu, niti da sarađuju s nama kao nadležnim organima - rekla je ona.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia