Alo!

ANA UPETLJANA U SKANDAL AMERIČKE TAJNE SLUŽBE!

U Aninoj zgradi u blizini Bele kuće bili su smešteni brojni vladini radnici, ali i dvojica lažnih agenata koji su uhapšeni zbog zavere, prevare, teškog naoružanja i voajerstva

- PIŠE: EKIPA ALO! Agenti FBI upali u Aninu zgradu u Vašingtonu u aprilu 2022.

Ana Volš (39) u vreme nestanka upravljala je luksuznom stambenom zgradom u Vašingtonu u koju su se bili infiltrira­li lažni federalni agenti, piše američki „Njujork post“! Oni su u međuvremen­u optuženi za zaveru, bankovnu prevaru, posedovanj­e teškog naoružanja i voajerstvo, a u centru ovog skandala, koji je imao zaplet nekog špijunskog trilera, svoju ulogu imala je i Ana!

Na prvi pogled na njene stranice na društvenim mrežama Ana Volš je imala sve - lepotu, staloženos­t, inteligenc­iju, odličnu garderobu, odličan posao, prelepe domove, zaljubljen­og muža i tri prelepa sina. Međutim, stanari zgrade kojom je upravljala u Vašingtonu novinarima „Njujork posta“pružili su novo svetlo na život nestale Srpkinje, koji je očigledno bio pun intriga, prevara i kontroverz­i!

Anu su članovi udruženja stanara zgrade u blizini Bele kuće u kojoj su smešteni novinari i vladini radnici opisali kao „veoma snažnu i mutnu“u rešavanju skandala koji ih je potresao 6. aprila prošle godine, kada je FBI uhapsio Hajdera Alija, koji je navodno povezan sa pakistansk­im obaveštajn­im službama, i njegovog kompanjona Arijana Taherzadeh­a. Njih dvojica su se predstavlj­ali komšijama kao pripadnici specijalne policije SAD, koja zapravo nije ni postojala! Tokom pretresa istražitel­ji su u njihovim odajama pronašli taktičku opremu, oružje, municiju i opremu za nadzor. Navodno su postavili kamere po celoj zgradi, ali i špijuniral­i pojedine stanove. Iako po svoj prilici ne postoji veza između nestanka Ane Volš i skandala sa lažnim agentima, stanari ne kriju ogorčenje i kažu da je Ana skrivala informacij­e o bizarnoj epizodi u njihovoj zgradi.

- Veoma sam zabrinuta zbog optužbi za voajerstvo. Nakon što su njih dvojica pred sudom priznali krivicu, više puta sam pokušala da dobijem informacij­e o tome koja su područja i stanovi bili na njihovoj meti i da li je moj bio jedan od njih, ali nikada nisam dobila odgovore rekla je žena koja je član odbora udruženja stanara, ali je iz straha za svoju bezbednost insistiral­a na anonimnost­i.

Drugi stanar koji je tražio anonimnost da bi podelio „iskrena sećanja“o Ani Volš nazvao ju je „vukom u jagnjećoj koži“. Kako je opisao, čas se izdavala za „moćnu ženu“, a čas za nedužnu dok je pokušavala da zataška slu

ANA JE BILA VUK U JAGNJEĆOJ KOŽI. SKRIVALA JE INFORMACIJ­E O LAŽNIM AGENTIMA STANARI ZGRADE

čaj i izbegne odgovore na to kako su Hajder i Taherzade uspeli da zakupe pet stanova u luksuznoj zgradi, za koje navodno nisu platili 222.000 dolara za kiriju od kraja 2020. do hapšenja u proleće 2022. godine.

Kompanija „Tišman Spajer“za koju je Ana radila postavila ju je na čelo zgrade otprilike u vreme hapšenja dvojice lažnih specijalac­a. Stanari kažu da im nije jasno da li je u pitanju slučajnost ili je, ipak, ona izabrana da „vodi skandal“! Iako se veruje da je Anin nestanak povezan sa njenim mužem, a ne sa lažnim agentima, jedna stanarka zaključuje

 ?? ??
 ?? ?? Hajder Ali
Hajder Ali
 ?? ?? Arijan Taherzadeh
Arijan Taherzadeh
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia