Alo!

Koordinata iz inata

Maleni bistro izdvaja se po vrhunskoj hrani, konceptu da se sve priprema baš tu, po rešenosti da se dokaže da baš tu može da se događa magija i da je moguće osetiti je...

-

Rozbratna sa prženim paprikama i suprim sosom. Na ulici. U pijaci. Uz vince. U malenom bistrou. Iza ovakve delikatesn­e sage stoji dvojac koji čine Sara Biočanin i

Stefan Živković. Malu, ali jedinstven­u preduzetni­čku priču pokrenuli su sami, vođeni vizijom da Beograđani­ma, i svim obožavaoci­ma kvalitetne hrane, ponude nešto jedinstven­o.

„Koordinata street“je ulični restoran smešten u srcu zemunske pijace. U moru ugostitelj­ske ponude, taman kada su Beograđani mislili da su videli sve, iznenađenj­e je ponudio mladi par rešen da sprovede sopstvenu viziju, po sopstvenim pravilima, začinjenu hrabrošću. „Koordinata street“je maleni bistro koji se izdvaja po vrhunskoj hrani, konceptu da se sve priprema baš tu (nešto i pred vašim očima), od najkvalite­tnijih i domaćih namirnica, po ideji da svako zaslužuje da proba zalogaj nečega vrhunskog, po rešenosti da se dokaže da baš na tom malom mestu može da se događa magija, i da je moguće osetiti je. Sara je po zanimanju komunikolo­g, Stefan kuvar, a ono oko čega su potpuno saglasni jeste ljubav prema hrani i toplini koja se okuplja oko stola. Sve se radi s mnogo pažnje: u komšiluku se biraju najbolje namirnice, godišnje se menjaju i posebno osmišljava­ju četiri menija, veća se kakve će kombinacij­e i inovacije izbaciti, a entuzijaza­m ne posustaje ni kada treba krstiti novonastal­o jelo.

Uz početni kapital od nekoliko hiljada evra uplovili su hrabro u preduzetni­čke vode. Oslonjeni samo na sebe, ne prezaju ni od kakvih obaveza. Sve donedavno jedne te iste ruke popodne su prale sudove, a predveče kucale marketing-kontent. Stvar je prekinula skorašnja kupovina sudomašine. Skromnih koraka, ali ozbiljnih namera, Sara i Stefan kroje svoju priču vez po vez. Da stvar rade dobro, potvrđuju prezadovol­jni gosti i odlične ocene.

Sara napominje da se više nego ikada bavi onim za šta se školovala, gradeći marketinšk­u strategiju onako kako radi i sve ostalo - po sopstvenom osećaju! Kaže da joj se taj recept odlično pokazao. Ono što ih održava jeste upravo odlučnost da nađu rešenje, i to posebno u onim trenucima koji su idealni za kukanje visoke temperatur­e, a oni napolju, ogromni skokovi cena sirovina... rečeno njihovim jezikom, tada su najinspiri­saniji da naprave nešto „još luđe, još bolje“. Smatra da najbolje stvari u „Koordinati“i jesu nastale baš iz inata. Savet svima onima koji strahuju da iskorače u preduzetni­štvo jeste da ne oklevaju, da ne postoji bolje vreme od ovoga sada i da kada se konačno odvaže, budu i ostanu svoji... jelovnik 008, Svečane bele košulje, leto 2022.

Stvar je prekinula skorašnja kupovina sudomašine...

 ?? ?? Sara Biočanin
Sara Biočanin

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia