Alo!

Start u 10.30

- PIŠE: MILAN GUGIĆ

Narod Australije voli Novaka Đokovića. Osetio je to srpski teniser i tokom egzibicion­og susreta s Nikom Kirjosom uoči Ozi opena, osetiće sigurno i kako bude odmicao grend slem u Melburnu, čije finale je zakazano za 29. januar.

Ovacije publike na rasprodato­j „Rod Lejver areni“, jasno, prijale su Noletu.

- Veoma mi je drago što sam tako dočekan. Svaki put kad izađem na taj teren, naročito kad je pun stadion, vrate se sećanja na osvojene titule. Od momenta kad sam došao u Australiju imam samo pozitivne reakcije od ljudi. Dočekan sam na prijatan način, podrške ima napretek, pogotovo od naših ljudi. Sve mi to daje dodatnu energiju i impuls za turnir - rekao je rekorder AO na konferenci­ji za novinare.

Na pitanje da li je očekivao da će posle godinu dana i golgote koju je prošao prošlog januara, igrati srpsko kolo u Melburnu, Novak je odgovorio:

- Verovatno ne! Doduše, igrali su kolo ispred hotela gde sam bio zatvoren i iskoristio bih još jednom priliku da se zahvalim srpskoj zajednici, ljudima koji su bili ispred svaki dan i pružali mi podršku. Neću nikad zaboraviti. Dvanaest meseci kasnije došao sam da se pokažem na terenu. Osvojio sam titulu u Adelejdu, sviđa mi se kako se osećam na terenu i kako igram, imao sam neke manje probleme, manje povrede, nadam se da ću to sanirati do prvog meča.

Objasnio je osećanja po ponovnom dolasku u Melburn.

- Ne, ne osećam se kao zlikovac. Neki mediji su me tako oslikavali. To je prošlost, ništa slično ne osećam ove godine.

Jednostavn­o je, kaže, zaboravio Đoković u utorak kreće u pohod na 10. trofej mečom prvog kola protiv Španca Karbaljesa Baene. Dobra vest za Srbiju je da je Nole dobio odličan termin, noćni u Melburnu, odnosno jutarnji po našem vremenu. Na teren neće pre 10.30.

U ponedeljak od srpskih tenisera igra samo Dušan Lajović. Njegov duel s Kanađanino­m Šapovalovi­m je drugi u dnevnom programu (2.30 po našem vremenu).

loše iskustvo.

- Da nisam mogao da nastavim, ne bih bio ovde. Sva iskustva koja sam prethodno imao u Australiji prevladala su

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia