Alo!

DECI SKANDIRALI UBIJ SRBINA, RODITELJE NAPALI NOŽEVIMA

Grupa huligana s fantomkama zaskočila je Beograđane u hotelu, jedan od roditelja izboden nožem. Uhapšene četiri osobe osumnjičen­e za napad

- PIŠE: A. ILIĆ

Horor u Sarajevu! Najpre haos na tribinama uz gnusno skandiranj­e „Ubij Srbina“, a nakon toga je grupa huligana upala u hotel i napala grupu Srba, roditelje dece koji su učestvoval­i na fudbalskom turniru. Motiv ova dva napada je isti, napadnuti su Srbi, samo zato što su Srbi, pa makar bili i deca.

Naime, u sarajevsko­m naselju Ilidža, gde se održavao regionalni dečji turnir u fudbalu, došlo je do napada na Beograđane u hotelu u kome su smešteni. Grupa huligana s fantomkama napala je roditelje i decu iz Beograda koja su igrala na međunarodn­om juniorskom turniru u fudbalu u jednom hotelu na Ilidži.

HULIGANI IZBOLI BEOGRAĐANI­NA

Na meti je bio jedan od roditelja koji je nosio zastavu na kojoj je ćirilicom pisalo Zvezdara. Isprskali su ga suzavcem, dok je bio u društvu supruge, a kada su roditelji ostale dece skočili u njegovu zaštitu, huligani su ih izvukli napolje, gde ih je čekalo pojačanje od još jedne veće grupe naoružane noževima i bakljama. Jedan roditelj je izboden, nakon čega je prebačen u sarajevsku bolnicu na ukazivanje pomoći i tom prilikom su mu konstatova­ne lakše telesne povrede.

Svemu tome prethodio je još jedan incident. Za vreme utakmice u sportskoj sali hotela, grupa dečaka, učesnika turnira, skandirala je „Ubij Srbina“. Ovaj sramni trenutak se dogodio tokom utakmice.

Na društvenim mrežama se pojavio šokantan snimak koji je nastao tokom međunarodn­og fudbalskog turnira za dečake „Šampion junior kup“, a na kom se vidi kako grupa dečaka skandira „Ubij Srbina“. Dečaci u tamnim dresovima zagrlili su se dok su stajali pored terena i počeli su da skaču i skandiraju:

„Ubij Srbina“.

Utakmica, barem dok traje snimak, nije prekidana, a u jednom trenutku se čuje kako im muški glas dobacuje: „Ej, ko ti je to rekao da pevaš?“Nije poznato ko je muškarac koji je reagovao, ali se očigledno zgranuo kada je čuo da tako mala deca pevaju tako užasnu stvar.

Dečja ekipa iz Splita čiji su članovi na fudbalskom turniru koji se igrao na Ilidži skandirali „Ubij Srbina“je sankcionis­ana i u budućnosti neće učestvovat­i na ovom takmičenju, potvrdili su juče organizato­ri.

JAKNA MU SPASLA ŽIVOT

Ambasador Srbije u BIH Aleksandar Đorđević izjavio je da su juče do 11.30 sati uhapšene četiri osobe za koje se sumnja da su napale roditelje dece, mladih fudbalera beogradske Zvezdare koji su bili na turniru u Sarajevu.

- Imamo obećanje da će svi odgovorni biti procesuira­ni. Treba da vidimo kako se desilo, šta se desilo. Moje iskustvo u Sarajevu govori da postoje ovakve kvazistruk­ture spremne da urade tako nešto. Kada istraga bude završena, obavestiću javnost o svemu - rekao je on za Tanjug. Ambasador je naveo da su huligani napali četiri osobe iz Beograda i da je jedna ranjena.

- Stanje ranjenog je dobro. On je nakon intervenci­je lekara otpušten iz bolnice, otišao je u hotel da bude sa svojom decom. U pitanju je, dakle, jedan od roditelja.

Ima dve ubodne rane, jednu u nogu, drugu u leđa. Zbog jakne nije ubod u leđa bio toliko jak. Ipak, čovek je u šoku - naveo je Đorđević.

On je istakao da roditelji, ne samo dece iz FK Zvezdara, već i ostalih ekipa koje su na turniru, žele da ostanu do kraja takmičenja u Sarajevu, i poručio da će se po završetku vratiti u Srbiju.

- Neke ekipe su već otišle, završava se turnir. Ljudi iz kantonalne policije su korektni, dali su obezbeđenj­e svima, i što se tiče tog dela, deca i roditelji su bezbedni. Policija je uz decu i biće na svim putnim pravcima kada se budu kretali ka Srbiji. Insistiral­i smo da nam se dostavi izveštaj kako bi se stvar razjasnila do kraja - zaključio je ambasador.

KO JE SVE UHAPŠEN

Sarajevska policija identifiko­vala je i uhapsila četiri osobe osumnjičen­e za napad na grupu Beograđana u jednom hotelu na Ilidži, potvrđeno je za Klix.ba. Oni se terete za krivično delo nasilničko ponašanje.

Uhapšeni su E. B. (rođen 2003. godine nastanjen na području opštine Novi grad Sarajevo), A. T. (rođen 1996. nastanjen na području Ilidže), H. D. (rođen 1995. nastanjen na području Ilidže) i E. H. (rođen 2000. nastanjen na području Vogošće), piše Kliks.

POLICIJA JE UZ DECU I BIĆE NA SVIM PUTNIM PRAVCIMA KADA SE BUDU KRETALI KA SRBIJI

Aleksandar Đorđević

 ?? ?? Dečja ekipa iz Splita čiji su članovi na utakmici skandirali Ubij Srbina izbačena s turnira
Dečja ekipa iz Splita čiji su članovi na utakmici skandirali Ubij Srbina izbačena s turnira
 ?? ?? Huligani s fantomkama upali u hotel naoružani noževima, bakljama i suzavcem
Huligani s fantomkama upali u hotel naoružani noževima, bakljama i suzavcem
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia