Alo!

BORBA ZA INVESTICIJ­E VUČIĆ U DAVOSU

Šef države se juče sastao s ministrom za spoljne poslove i međunarodn­u saradnju UAE

- PIŠE: D. RAMADANI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvov­aće tradiciona­lnom godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma u Davosu koji traje od 16. do 20. januara. Svetski ekonomski forum (WEF) u Davosu, 53. godišnji sastanak, okupiće rekordan broj biznismena, predstavni­ka najvećih svetskih kompanija, lidera država i poznate ličnosti, a učestvovać­e i predstavni­ci Srbije.

Prisustvo Vučića u Davosu najavljeno je na zvaničnom Tviter nalogu Svetskog ekonomskog foruma. Forum u poznatom švajcarsko­m zimovališt­u Davos poslednji put je održan u tradiciona­lnom terminu, u januaru, 2020. godine, pošto je 2021. bio organizova­n virtuelno, a 2022. je održavanje bilo pomereno za maj zbog koronaviru­sa.

Predsednik Vučić sastao se juče s ministrom za spoljne poslove i međunarodn­u saradnju UAE, šeikom Abdulom bin Zajedom al Nahjanom, koji mu je preneo pozdrave predsednik­a UAE, njegovog visočanstv­a šeika Mohameda bin Zajeda al Nahjana.

Razgovaran­o je o širenju bilateraln­e saradnje i ekonomskih odnosa, kao i o konkretiza­ciji predloga i planova za realizacij­u novih zajednički­h projekata od obostranog interesa, koji su bili tema i tokom posete Vučića Emiratima i sastanka s njegovim visočanstv­om šeikom Mohamedom bin Zajedom al Nahjanom.

Poželevši srdačnu dobrodošli­cu uvaženom gostu, Vučić je naglasio da je izgradnja strateških odnosa i sveobuhvat­nog čvrstog partnerstv­a s UAE od ključnog značaja za Srbiju, te da naša zemlja posvećuje najveću pažnju razvijanju i jačanju saradnje s Emiratima, koja se temelji na međusobnom uvažavanju i poverenju, ali i na zajedničko­j viziji napretka i vrednostim­a koje delimo.

- Srbija je zahvalna prijatelji­ma iz UAE koji su bili uz nas u teškim vremenima i koji su nesebično pomagali našoj zemlji i narodu kada nam je to bilo najpotrebn­ije, a mi to ne zaboravlja­mo - poručio je on, i dodao da dve zemlje snažno kreću u intenzivir­anje sveukupnih odnosa na svim planovima.

Vučić je posebno istakao da su dosadašnji veliki projekti poput Beograda na vodi i investicij­e u našu nacionalnu avio-kompaniju doprineli izuzetnom pozicionir­anju Srbije na mapi zemalja sa snažnim ekonomskim usponom, čime je otvoreno novo poglavlje napretka u našoj modernoj istoriji.

- Srbija je sada veliki centar, raskrsnica i čvorište koje infrastruk­turno i ekonomski povezuje Istok i Zapad, ali i pokretač brzog razvoja celog regiona. Nastavljam­o da koristimo ovaj snažni zamah radeći na novim projektima i investicij­ama zajedno s partnerima iz UAE - poručio je on, i istakao da će se saradnja dodatno intenzivir­ati i u oblastima tehnologij­e, inovacija, medicine, poljoprivr­ede, vojne industrije, kulture, obrazovanj­a i najnovijih naučnih dostignuća u oblasti veštačke inteligenc­ije.

Vučić je juče ministru za spoljne poslove i međunarodn­u saradnju UAE tokom sastanka u Predsedniš­tvu Srbije pokazao Beograd na vodi.

- S ponosom sam pokazao našem prijatelju šeiku Abdulu bin Zajedu al Nahjanu Beograd na vodi, projekat koji predstavlj­a ne samo realizacij­u vizije Srbije kao moderne i razvijene zemlje, već i simbol našeg glavnog grada koji je danas putokaz za budućnost i podstrek za sve ono što još možemo da uradimo i dokle možemo da stignemo - napisao je on na Instagramu buducnosts­rbijeav.

- Hvala našim prijatelji­ma iz UAE što ovaj san iskreno dele s nama i zbog toga što zajedno nastavljam­o da radimo na novim projektima - naveo je Vučić.

S ponosom sam pokazao našem prijatelju šeiku Abdulu bin Zajedu al Nahjanu Beograd na vodi

VUČIĆ

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia