Alo!

PEVALI PESMU O USTAŠKOM POKOLJU NAD SRBIMA!

- PIŠE: A. I. Zloglasni koljač: Maks Luburić Miodrag Linta

Iz ugostitelj­skog objekta u vlasništvu Hdz-ove opštine na društvenim mrežama proširio se video na kojem se jasno čuje i vidi kako se gosti zabavljaju uz „Jasenovac i Gradišku Staru“.

Naime, i zagrebački portal Indeks objavio je snimak na kome se jasno vidi i čuje kako se u jednom klubu u Baškim Vodama mladi vesele pevajući ustašku pesmu o „Maksovim mesarima“(Maks Luburić zloglasni je ustaški koljač iz Jasenovca). Pesma koja slavi ustaške pokolje Srba u Drugom svetskom ratu izazvala je oduševljen­je prisutnih. Neki su zapevali, a neki i zaplesali. Inače, mladić koji na početku video-snimka baca tacnu o pod sin je Hdz-ovog većnika.

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je juče da veliki broj činjenica potvrđuje istinu da se u Hrvatskoj veliča genocid nad Srbima u NDH.

- Jedna od tih činjenica je da se u restoranu čiji je vlasnik HDZ u opštini Baška Voda, nedaleko od Splita, slavilo uz koljačku pesmu „Jasenovac i Gradiška Stara“.

Ta pesma, koja slavi ustaško klanje Srba u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj izazvala je oduševljen­je prisutnih

gostiju od kojih su neki zapevali, a neki su zaplesali - naveo je Linta.

- Posebno je važno naglasiti da se restoran nalazi u zgradi čiji je vlasnik opština Baška Voda, a načelnik je već 30 godina Hdzovac Josko Roščić. Pomenuti načelnik se još hvali kako, između ostalog, peva i srbomrzačk­u pesmu „Boj na Čavoglave“koja počinje sa ustaškim pozdravom „Za dom spremni“

- kazao je Linta.

Rukovodstv­o Hrvatske demokratsk­e zajednice s Andrejem Plenkoviće­m na čelu, kako navodi, neće smeniti svog istaknutog člana Joska Roščića jer deli njegove vrednosne stavove. Linta ističe da niko neće snositi odgovornos­t za počinjeni zločin iz mržnje kako je to definisano u Krivičnom zakonu iz razloga jer se u Hrvatskoj ustaški zločinci smatraju borcima za slobodu, a NDH pravom državom hrvatskog naroda.

 ?? FOTO: TANJUG ??
FOTO: TANJUG
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia