Alo!

ISPOVEST JOVANE I DEJANA JEVREMOVIĆ­A

-

Dok su Jelena i Dejan Jevremović s radošću čekali najradosni­je vesti, zadesila ih je velika tuga - njihova beba je preminula iako je kroz celu trudnoću bila zdrava.

- U noći 7. januara ove godine doveo sam suprugu na prijem u Šabačko porodilišt­e jer je osetila bolove u stomaku, a termin joj je već prošao nekoliko dana. Oni su je zbrinuli i u ponedeljak uveče, tačnije 9. 1. ona je dobila bolove i krenula da se otvara. Dežurna doktorka koja ju je pregledala rekla joj je da ne drami i jauče jer je tek jedan prst otvorena, šta će raditi kad bude otvorena sedam prstiju. Kao da žena koja se prvi put porađa zna koliki su bolovi sa jedan ili sedam prstiju. Porađala ju je doktorka kod koje smo pratili celu trudnoću, svaki test je urađen, svaki lek smo kupili koji nam je prepisan, prenatalni test smo uradili, svega smo se pridržaval­i, a dete nije imalo ni jedan jedini problem započeo je svoju priču Dejan.

- Beba se popela gore i od 10 do 11 sati oni su ženi skakali po stomaku da dete spuste dole, a u međuvremen­u dete se zaglavilo u porođajnom kanalu. Kad više nisu znali šta će biti ni sa ženom ni sa detetom, urađen je hitan carski rez. Meni u 15 do 12 zvoni telefon sa čestitkama da sam postao tata, da su žena i dete dobro, da je bilo komplikaci­ja i da je urađen carski. Rekli su mi da je beba dobro i da je dobila ocenu 9, da je sve u najboljem redu. Bože moj, rekoh carski rez, nema veze. Probali su prirodno, nije išlo, pa kakve veze ima, neka je sve prošlo kako treba. Žena me zove i govori kako su je namučili ali da je važno da su dobro i ona i beba. Prebacuju je u sobu da se oporavlja. Dok je ona čekala da joj donesu dete, došlo je do smene i rekli su joj da će bebu doneti kasnije. U 8 uveče pozvala me je žena i rekla da beba mora za Beograd jer su osam sati posle porođaja uočili da dete ima plodovu vodu u plućima i hitno je transporto­vano u Tiršovu objašnjava Dejan i dodaje da je tek tada počela agonija.

- Dete je u Tiršovu stiglo u 22 sata, deset i po sati nakon porođaja, s utiskom teškog bolesnika i pod sumnjom da postoji aspiracija mekonijuma! Laički rečeno, dete koje je bilo živo i zdravo tokom cele trudnoće i rečeno da je zdravo

rođeno, a oni nisu videli da se napilo plodove vode i da je od svih napora koje je doživelo u toku porođaja ispustilo mekonijum, što bebe pod stresom ispuštaju. Dete je u Beogradu prikačeno na aparate ali s obzirom na to da je dete stiglo tako kasno i da se tada mekonijum već slepio, nisu mogli ništa da urade. I posle silne borbe, naša ćerkica je preminula posle dva dana - napisao je Dejan.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia