Alo!

MITROVIĆ: ZA MENE SU GOLOVI KAO DROGA

- E. A.

Ako je neko umeo da obraduje srpske zaljubljen­ike u fudbal, to je Aleksandar Mitrović. Tokom dve poslednje godine napadač Fulama uveo je klub u Premijer ligu, obezbedio je Srbiji plasman na Mundijal, gde ga je povreda omela da zablista, često obara rekorde, a simpatičan način proslave gola svima je dobro poznat. To je bio razlog za opširan intervju koji je dao listu „Atletik“u kojem je za početak naglasio koji je to bio najteži period u karijeri, vreme kada je Skot Parker bio trener Fulama. - Neću da vas lažem, bio je to težak period. Osetio sam da nisam poželjan. Poštujem, jer svaki trener ima drugačiji način da shvati fudbal. U tom periodu sam promašio i penal za Srbiju protiv Škotske i zbog toga nismo otišli na EP. Bilo mi je baš teško. Međutim, verovao sam u sebe, znao sam svoje kvalitete i da će moje vreme doći ako nastavim da radim.

Kaže da bi napustio Fulam da nije bilo sina vlasnika kluba, Tonija Kana. - Bio sam baš razočaran, jer nisam mnogo igrao, a želeo sam nešto novo. Fizički sam se osećao dobro, hteo sam da budem na terenu i tražio sam novi izazov. Onda me je Toni pozvao i pokazao mi ljubav i poštovanje. Shvatio sam da je za mene on više od vlasnika kluba, moj prijatelj i jedan od najboljih ljudi koje sam upoznao u svetu fudbala. Svi u Fulamu znamo da je tu za nas.

Objasnio mu je da će promene biti duboke i opsežne.

- Počeo je da mi priča o planovima, ne samo za tu sezonu, već i za naredne. Objasnio mi je da me želi u timu, da sam važan igrač, jedan od razloga što se priključio klubu i da ću dati 20 golova za njega. Naravno, svaki igrač želi da oseti da mu trener veruje, a Silva me je podsetio na kvalitete koje imam, dao mi je i malo slobode, znao sam da mi veruje.

Sada je i mentalitet drugačiji, Fulam veruje da pripada Premijer ligi.

- Najbolja stvar koja mi se desila je promena trenera. Promenio je način razmišljan­ja, doneo nešto što nam je nedostajal­o i to je razlog zbog kog izgledamo mnogo bolje. Zbog njega osećamo da pripadamo Premijer ligi, doneo je taj mentalitet, veruje da se dešava nešto pozitivno. Ne gledamo na to ko nam je protivnik, razmišljam­o pozitivno, ne prilagođav­amo se rivalu i to je novi stav koji guramo.

Imao je Mitrović zanimljivu opasku koja se tiče postignuti­h golova.

- Za mene su golovi kao droga, što ih više dajem, to ih više želim, obožavam da tresem mreže. Volim taj osećaj kad postigneš gol, tu strast, to je nešto što samo golgeter zna - zaključio je Mitrović.

 ?? FOTO: PROFIMEDIA ?? Kada osetite poverenje trenera, onda ste spremni da date sve za njega
FOTO: PROFIMEDIA Kada osetite poverenje trenera, onda ste spremni da date sve za njega

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia