Alo!

POVRATAK KRALJA N Mekinro: Izjednačić­e već u Australiji

››› NOVA STRANICA ISTORIJE NOVAK ĐOKOVIĆ KREĆE U POHOD NA JUBILARNU DESETU

- PIŠE: SLOBODAN VRAKELA

Za istoriju, za nasleđe! Najbolji teniser u istoriji belog sporta Novak Đoković kreće u pohod na jubilarnu 10. titulu na Australija­n openu i 22. grend slem trofej u karijeri. Motiva ima napretek, snage za izvoz, ako malo i sreća umeša prste, niko i ništa ga neće sprečiti da ponovo podigne pehar na turniru na kojem je imao najviše uspeha u svojoj besprekorn­oj karijeri. Čak ni lokalni političari.

Pošto je prethodnu sezonu, najizazovn­iju u životu, za- vršio na najboji mogući način, a novu 2023. otvorio peharom u Adelejdu, Novak

Đoković povratio je oreol nepobedivo­sti na tvrdim podlogama.

- Kada pobedite više tesnih mečeva, dobijate na samopouzda­nju. Takođe, na neki način „uđete u glavu“rivalima i stavljate im do znanja da koji god je rezultat na snazi, neka znaju da ću se boriti do poslednjeg poena. Velika je prednost to za

mene kada protivnik zna da ste svesni svojih mogućnosti i da možete preokrenut­i rezultat meča - rekao je nedavno srpski as posle osvajanja trofeja u Adelejdu i potvrdio da se ne plaši nikoga.

Ako trenutna forma i kvote na kladionica­ma (one obično znaju mnogo više od nas navijača) nije dovoljno dobar razlog da se konstatuje da u Melburnu postoji samo jedan pravi favorit, letimičan pogled na istoriju turnira i neke statističk­e podatke svakako će biti dovoljan.

Verovali ili ne, poslednji put Novak je pognute glave napustio Melburn 2018.

Novak Đoković sprema se da uđe u istoriju i osvoji deseti trofej na prestižnom AO, a o njegovim šansama i rivalstvu sa Nadalom, koji vodi u broju osvojenih grend slemova, ekskluzivn­o za „Telegraf“govorio je Džone Mekinro. Istakao je divljenje brojkama do kojih je došao

Đoković.

- Sada su na 22:21. Iskreno sam iznenađen kako su došli do ovih brojki.

Novak igra na veoma visokom nivou i veoma je usresređen i mislim da može da to uradi. Mislim da može da izjednači. Biće interesant­no zaključio je Mekinro.

 ?? ?? Poslednji poraz u Australiji Srbin je doživeo u Melburnu 2018. od Hjeona Čunga Đoković je Karbaljas Baenu u dosada jedinom meču savladao sa 3:0 na US Openu 2019.
Poslednji poraz u Australiji Srbin je doživeo u Melburnu 2018. od Hjeona Čunga Đoković je Karbaljas Baenu u dosada jedinom meču savladao sa 3:0 na US Openu 2019.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia