Alo!

Predsednik ide u Davos

-

ve u prethodnoj godini i za ovu godinu. Moramo mnogo više da se opredelimo za dobijanje novih sredstava iz odbrambene industrije Srbije, kao što smo isporučiva­li „pasarse“, „miloše“, „male lazare“, „gvozdike“i drugo, tako ćemo se usredsredi­ti i na bespilotne letelice i dronove, pre svega domaće proizvodnj­e. Hoćemo mnogo toga da uložimo i u dalji rast životnog standarda pripadnika vojske - naglasio je Vučić.

Predsednik je naveo i da na Srbiju veoma negativno utiče rat u Ukrajini, pošto ne možemo da uvozimo kao što smo planirali i platili naoružanje i vojnu opremu, ali i zbog toga što ne možemo da uvozimo rezervne delove.

- Zato moramo da se orijentiše­mo na sopstvene snage, pogledali smo i bezbednosn­o okruženje i videli gde su sve bezbednosn­i rizici, sagledali snagu svih drugih i svoju snagu uporedili s tim i to ćemo nastaviti da radimo - zaključio je predsednik.

U švajcarsko­m mondenskom mestašcu Davos juče je počeo Svetski ekonomski forum, koji će trajati do 20. januara. Na ovom skupu, koji po tradiciji okuplja svetsku političku, ekonomsku i drugu elitu učestvovać­e i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Ono što je posebno važno jeste činjenica da će na ovom samitu učestvovat­i i premijer privremeni­h prištinski­h institucij­a Aljbin Kurti, međutim, na njegovu nesreću, uz reč Kosovo stajaće zvezdica, koja pokazuje da ni svetska elita ne priznaje suverenite­t lažne države.

Sastanku su pored Vučića prisustvov­ali i premijerka Ana Brnabić, predsednik Narodne skupštine Srbije Vladimir Orlić,

potpredsed­nik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalšta­ba Milan Mojsilović.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia