Alo!

ŠIPTARI MRTVOG SRBINA STAVILI NA POTERNICU

Među osobama koje tzv. Kosovo goni za navodni genocid u Račku nalazi se i policajac Miro Mekić, koga je još 19. januara 1999. godine tamo ubio albanski snajperist­a, ispričala je Danica Marinković

- PIŠE: M. J.

Predsednik Skupštinsk­og odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun rekao je da Aljbin Kurti, plasiranje­m neistiniti­h podataka o događaju u Račku, pokušava da potisne priču o suđenjima liderima teroristič­ke OVK i sve ono što su albanski separatist­i činili srpskom i drugom nealbansko­m stanovništ­vu. Drecun je kazao da Kurti sigurno pokušava, kao saučesnik u svemu tome, da u stranu potisne čitavu tu priču o suđenju teroristič­koj OVK.

- Optužnica je izuzetno teška po OVK i po same Albance, jer ona govori o udruženom zločinačko­m poduhvatu u kome su učestvoval­i svi pripadnici OVK, od vrha do poslednjeg vojnika, i to je jako teško za Albance i Prištinu, i on sada želi da malo marginaliz­uje to suđenje koje predstoji, jer tu će isplivati istina o užasnim zločinima koje je OVK počinila - rekao je Drecun. On smatra da Kurti ništa ne može da postigne pričama o Račku. - Jednostavn­o, kada su mogli da ih iskoriste, kada su bila suđenja državnom, policijsko­m i vojnom rukovodstv­u SRJ, oni nisu imali nikakve dokaze i odustali su od nje - naglašava Drecun.

Kosovsko tužilaštvo raspisalo je međunarodn­e poternice za 18 Srba osumnjičen­ih da su počinili zločine u Račku pre 24 godine, a Drecun je ocenio da je reč o smišljenoj političkoj kampanji.

- Ovo je sastavni deo jedne političke kampanje koja u konačnom treba da potvrdi te priče iz Prištine o navodnom genocidu nad Albancima na Kosovu i Metohiji tokom sukoba 1998. i 1999. godine, a sve da bi se osnažila priča o lažnoj državi Kosovo, o tome da su oni žrtve, da je potrebno zbog toga da dobiju državu, da ih svi koji nisu to učinili priznaju, da se dokaže nešto što se nije desilo na Kosovu i Metohiji navodi Drecun.

Koliko se Kurti zaneo u svojim lažnim konstrukci­jama i optužbama, možda najbolje potvrđuje činjenica da je među osobama za kojima je tzv. Koso

Kurti želi od Račka da napravi drugu Srebrenicu TOMA FILA

vo raspisalo poternicu i jedno preminulo lice.

- Od svojih prijatelja dobila sam podatak da se na toj listi, među tih osamnaest Srba, nalazi i policajac Miro Mekić, koji je, nažalost, 19. januara 1999. godine, kad je sa svojim kolegama nastavio da raščišćava teren u Račku, ubijen od snajperist­a. Na mestu je ostao mrtav, i zamislite sada, i njega su stavili na tu poternicu. To je sramno i blam, i to ukazuje na to da oni ne raspolažu nikakvim dokazima, da mogu da optuže ili da raspišu poternicu i svedoke koje pozivaju, to su sve lažni svedoci. Tako da neće da im uspe ništa - rekla je Danica Marinković, istražni sudija u slučaju Račak. Advokat Toma Fila za Alo! kaže da Aljbin Kurti želi od Račka da napravi drugu Srebrenicu.

Plasiranje­m laži o Račku, pokušavaju da sakriju šta su OVK teroristi činili Srbima MILOVAN DRECUN

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Zločince čeka suđenje: Hašim Tači i Kadri Veselji
Zločince čeka suđenje: Hašim Tači i Kadri Veselji
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia