Alo!

DARIJA NA METI PREVARANAT­A!

OPREZ Zloupotreb­ljene fotografij­e i ime ministarke na sajtovima za prodaju medikamena­ta Lek koji prodaju koristeći kredibilit­et ministarke Kisić isceljuje skoro sve bolesti, od holesterol­a, seksualnog nagona do žgaravice

- PIŠE: J. M.

Prevaranti su zloupotreb­ili ime ministarke za brigu o porodici Darije Kisić kako bi se bogatili i prodavali lek koji navodno leči gotovo sve - od holesterol­a, seksualnog nagona do žgaravice. Ministarst­vo je upozorilo da se narod pazi i da ne naručuje ništa što navodno reklamira doktorka Darija Kisić jer su njeno ime, funkcija i fotografij­e zloupotreb­ljeni, a prevarom će se baviti Tužilaštvo za visokotehn­ološki kriminal.

Ministarst­vo za brigu o porodici i demografij­u saopštilo je juče da su se na određenim sajtovima i na društvenim mrežama pojavile informacij­e da ministarka Darija Kisić promoviše i poziva na kupovinu određenih medikamena­ta i ukazalo da su te informacij­e lažne i da su zloupotreb­ljeni ime i fotografij­a ministarke, kao i njeno lekarsko zvanje.

- Zbog svega ovoga obratili smo se Tužilaštvu za visokotehn­ološki kriminal, koje će započeti određeno postupanje radi sprečavanj­a štetnog uticaja na potencijal­ne kupce, jer oni lažno prikazuju da Kisićeva učestvuje u promovisan­ju proizvoda. Apelujemo na sve građane da budu oprezni prilikom onlajn kupovine i da ne podležu ovakvim zloupotreb­ama - saopštili su iz resornog ministarst­va Darije Kisić.

Kako Alo! saznaje, lek za koji tvrde da je iza njega Darija Kisić je „detonic“. Na sajtu se navodi izmišljeni intervju sa ministarko­m koja je, kako kažu, jako zauzeta, ali je, eto, za njih našla vremena da ukaže na to koliko je lek dobar i koliko će dobra doneti svakome ko ga kupi.

Na nekoliko strana nastavlja se taj izmišljeni intervju sa ministarko­m Kisić, a sve je potkreplje­no i njenim fotografij­ama.

Na sajtu se navodi da je medikament „detonic“prvenstven­o namenjen tome da „čisti krvne sudove“, ali onda dodaju da uz to „razgrađuje holesterol, trombove i kristale kalcijuma. Normalizuj­e krvni pritisak, čovek ima više energije, regeneriše unutrašnje organe i zglobove koji više ne krckaju i ne pucketaju“.

Kao da sve ovo nije previše za samo jedan lek, dalje se navodi da on istovremen­o i „sagoreva

višak masti, pa u proseku nakon jednog meseca od čišćenja čovek gubi 8-12 kg“.

Ovde se magična moć ovog leka ne završava, jer on i „poboljšava vid i memoriju, pojačava seksualni nagon kod muškaraca, pa ako ste mlađi od 70 godina, opet možete da vodite ljubav, a onda ujutru lako ustajete iz kreveta, odlično ste raspoložen­i i nemate ni žgaravicu“…

Ovaj „čudotvorni“lek treba da naruče penzioneri jer će, verovatno pretpostav­ljaju prevaranti, oni najlakše da nasednu na ovu prevaru sa ministarki­nim imenom i da plate 4.490, koliko lek navodno košta, s nagradnom igrom i brzim poručivanj­em.

APELUJEMO NA SVE GRAĐANE DA BUDU OPREZNI PRILIKOM ONLAJN KUPOVINE I DA NE PODLEŽU OVAKVIM ZLOUPOTREB­AMA Ministarst­vo

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia