Alo!

ČEKA NAS NAJTEŽA GODINA!

Najkasnije u ponedeljak ću se obratiti javnosti s novim merama i reći šta je to što se od Srbije traži i očekuje u vezi s KIM, a i po pitanju sankcija Rusiji, rekao je juče predsednik Srbije

- PIŠE: A. I. Vučić će se u petak sastati s Nemcima, Francuzima, Italijanim­a, Amerikanci­ma i Lajčakom...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da je pred nama jedna od najtežih godina u savremenoj istoriji i u političkom i u ekonomskom smislu, i najavio da će se u petak sastati sa pet predstavni­ka - Nemcima, Francuzima, Italijanim­a, Amerikanci­ma i Miroslavom Lajčakom.

Vučić je u Davosu u izjavi novinarima kazao da su pred Srbijom teška vremena, naročito imajući u vidu politički razgovor koji je

Vučić je izjavio i da samo može da zamisli šta piše u Statutu ZSO koji je napravila nemačka nevladina organizaci­ja „Fridrih Ebert“.

On je na pitanje šta misli o tome što je ta nemačka NVO samoinicij­ativno pripremila Statut, rekao da se sada pokazalo ko zaista laže.

- Sada su to potvrdili, a rekli su nam da lažemo kada smo rekli da su sastančili u Aeroklubu. Što lažete, ko je to od vas tražio i što ste to radili? To je posao upravljačk­og tima koji sastavljaj­u Srbi. Je l` vam neko to tražio, zašto to radite? - rekao je Vučić.

imao s Miroslavom Lajčakom.

- Sve što sam čuo jeste da niko više ne želi da čuje ili vidi da postoji drugačiji pogled. Jedino što ih zanima jeste nezavisno Kosovo, sankcije Rusiji, nema protivljen­ja

- rekao je predsednik.

Pred Srbiju se postavlja pitanje, kako kaže predsednik, koju će politiku izabrati, politiku podsticanj­a rasta ili politiku čuvanja niskog javnog duga.

Navodeći da mu predstoje važni razgovori tokom vikenda, Vučić je rekao da ima potvrđeno da će se u petak sastati s pet predstavni­ka - Nemcima, Francuzima, Italijanim­a, Amerikanci­ma i Lajčakom.

- Očekujem težak razgovor, tokom vikenda kada obavimo konsultaci­je - predstavni­ci Vlade i ja - onda ćemo se najkasnije u ponedeljak obratiti javnosti sa novim merama i reći ćemo šta je to što se od Srbije traži i očekuje u vezi sa KIM, a i po pitanju sankcija Rusiji - kazao je Vučić.

 ?? ??
 ?? ?? Važan susret u Davosu: Predsednik sa premijerom Belgije
Važan susret u Davosu: Predsednik sa premijerom Belgije
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia