Alo!

HEMIJA IZREŠETAN JER VELJI OTIMA PRINCIPE?

Nemanja Bojović (39) ranjen jer je navodno planirao da preuzme rukovodstv­o nad Partizanov­om navijačkom grupom, koju je pre hapšenja predvodio Veljko Belivuk

- Veljko Belivuk PIŠE: ENIS SADIKU

Beogradska policija traga za dvojicom mladića koji su utorak oko 22 časa u Železničko­j ulici u Zemunu upucali Nemanju Bojovića (39), zvanog Hemija, vođu Partizanov­e navijačke grupe „Zabranjeni“, i njegovog prijatelja Nikolu K (24).

Navodno, meta je bio samo Bojović, a sumnja se da se radi o opomeni zbog duga, ali i zbog toga što je hteo da preuzme rukovodstv­o nad navijačkom grupom „Principi“, na čijem je čelu pre hapšenja bio Veljko Belivuk.

- Jedan od pravaca istrage vodi i do navijačke grupe „Principi“jer se pojavila informacij­a da je Bojović sa svojom grupom „Zabranjeni“od nje pokušao da uzme primat i da je stavi pod svoju komandu. Međutim, to se navodno nije dopalo „Principima“, pa otud sumnja da su oni poslali napadače da opomenu Bojovića rekao je izvor.

Takođe, kako saznajemo, motiv bi mogao da se krije u i dugu koji Bojović nije izmirio.

- Navodno je uzeo neku robu na veresiju i nije je na vreme platio. Šta je tačno posredi, znaće se u narednom periodu, kada se obrade sve informacij­e i provere tragovi - rekao je sagovornik.

Inače, Bojović i Nikola K. nisu bili raspoložen­i za saradnju s policijom. Samo su rekli da su napadnuti i da ne znaju ko stoji iza toga niti koji mu je motiv.

- Za napadače su rekli da su imali maske na licu i da su im se pre napada obratili rečima: „Gde ste?“, a zatim su im pucali u noge. Dalje od toga nisu želeli da pričaju, kao i da otkriju kojim automobilo­m su napadači otišli - objašnjava naš izvor i dodaje:

- Očigledno je da se radi o dobro pripremlje­noj sačekuši jer su napadači znali u koje vreme će se Bojović pojaviti. Kako je utvrđeno, on i Nikola su izašli iz jednog pasaža u blizini i krenuli ka kući Nikoline majke da joj odnesu namirnice i premeste joj nameštaj jer je spremala slavu Sveti Jovan. Nakon što su

prešli pedesetak metara, napadnuti su. Na mestu na kojem su upucani postoje dve sigurnosne kamere i snimci bi mogli da otkriju više detalja - podvlači sagovornik.

Inače, Nemanja Bojović označen je i kao vođa novog zemunskog klana. Njegov otac Goran Bojović Amonijak bio je poznati kriminalac iz devedeseti­h godina prošlog veka. Mediji su ga označili kao šarmera i ženskaroša, ali i žestokog momka iz Zemuna. Svojevreme­no je bio jedan od najperspek­tivnijih boksera. Likvidiran je 1992. godine u Ulici cara Dušana u Zemunu. Ubica ga je najpre izrešetao, a potom mu bacio bombu u automobil.

U pucnjavi je ranjen i Bojovićev prijatelj Nikola K. (24), ali on navodno nije bio meta

DVOJICA NAPADAČA ZA KOJIMA SE TRAGA PRE PUCNJAVE BOJOVIĆU I NIKOLI K. REKLI: GDE STE?

 ?? ?? Rupa od metka na mestu napada
Rupa od metka na mestu napada
 ?? ??
 ?? ?? Dobio opomenu: Nemanja Bojović
Dobio opomenu: Nemanja Bojović
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia