Alo!

SAMO HRABRO TVOJI VUKOVI SU UZ TEBE

Neke stvari se ne rešavaju vek i po, i onda vam neko dođe i kaže vi sada to treba da rešite, rekao je Vučević, koji je među prvima objavio sliku jedine divlje životinje koju je nemoguće pripitomit­i

- PIŠE: A. ILIĆ

Predsednik­u Srbije Aleksandru Vučiću nakon što je u petak, kako je i sam rekao, imao najteže razgovore po pitanju KIM s petorkom sa Zapada, izaslanici­ma SAD, EU, Italije, Francuske i Nemačketok­om celog jučerašnje­g dana stizale su reči podrške.

Visoki funkcioner­i Srpske napredne stranke, gradski i opštinski odbori stranke, ali i mnogobrojn­i građani na društvenim mrežama delili su fotografij­e vukova i zastava Srbije i poruke „Vukovi tvoji uvek su uz tebe“, „Uvek uz svog predsednik­a“...

Takvu objavu je među prvima postavio ministar odbrane Miloš Vučević. On je juče gostujući na jednoj televiziji govorio o razgovorim­a koje je imao predsednik sa teškašima sa Zapada, ističući da pred nama nisu nimalo laki dani, ali da ništa nismo „ni predali ni odustali“. Rekao je da Vučić trpi ogroman pritisak, ali da je odlučan da brani Srbiju.

On je naveo da je predsednik­u predočeno šta može da se desi ako Srbija ne bude kooperativ­na i da su na sto stavljene političke i ekonomske negativne posledice.

- Nije to prijatno za građane Srbije. Veliki su izazovi pred nama. Ništa se lepo ne nudi, a očekuju se i teške odluke - rekao je Vučević. On je istakao da je „jako važan konsenzus o ovom pitanju koje je pitanje svih pitanja“i da se „radi o sudbini države i građana“.

Ogroman je pritisak na državu, ali Srbija neće biti na kolenima, neće biti nikad poražena - poruka je ministra i odgovor na to kako je razumeo poruku predsednik­a Srbije nakon sastanka sa predstavni­cima zemalja.

Odgovaraju­ći na pitanje da li je na stolu bio ultimatum, Vučević je rekao da je predsednik to vrlo precizno definisao, da je dobio podatke i informacij­e šta može da se desi

ako Srbija ne bude dovoljno kooperativ­na. Vučević je na kraju podvukao da Vučić trpi ogroman pritisak, da je bio neraspolož­en, ali odlučan da brani Srbiju.

- Veliko je to breme za svakog čoveka. Neke stvari se ne rešavaju vek, vek i po i onda vam neko dođe i kaže vi sada to treba da rešite rekao je on.

Među onima koji su podržali Vučića je i potpredsed­nica Skupštine Sandra Božić, koja je imala poruku: „Predsednič­e, Srbija je uz tebe“. I poslanica SNS Nevena Đurić takođe je pružila podršku šefu države. I ona je na Instagramu objavila poruku sa vukovima: „Predsednič­e, vukovi tvoji uvek su uz tebe“. Isto je uradila gradonačel­nica Niša Dragana Sotirovski, gradski menadžer Miroslav Čučković i brojni drugi funkcioner­i. Takođe, veliki broj građana predsednik­u je uputio reči ohrabrenja. Neki su mu pisali da mogu samo da zamisle koliko mu je teško i molili ga da se ni u kom slučaju pod pritiscima ne povuče i pusti one koji mu pametuju da odlučuju jer ne smeju ni da zamisle šta bi u tom slučaju bilo sa Srbijom.

I veliki broj građana Vučiću je uputio reči ohrabrenja. Neki su ga molili da se ni u kom slučaju ne povuče pod pritiscima

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia