Alo!

BUJICA ZAROBILA DECU I STARCE

S druge strane, u većini mesta u zapadnoj Srbiji situacija se polako smiruje, reke se povlače u korita

- PIŠE: D. NIKOLIĆ

Nakon nekoliko dramatični­h dana u celoj zapadnoj Srbiji, nivo nabujalih reka je u opadanju, a situacija se smiruje. S druge strane, katastrofa je i dalje u Novoj Varoši u toku Tisovice gde su deca i stariji ljudi skoro potpuno odsečeni od sveta.

Izlili se nabujali planinski potoci, potopili puteve, a voda je ušla i u pojedine stambene i pomoćne objekte, štale...

- Nabujala Tisovica nosila je sve pred sobom. U prekidu je lokalni put koji vodi ka Štitkovu. Svu raspoloživ­u mehanizaci­ju smo uputili na teren kako bi deonice što pre bile osposoblje­ne, jer na tom području živi dosta dece i starijih - rekao je za agenciju Rina Radosav Vasiljević, predsednik opštine Nova Varoš.

Loši vremenski uslovi otežavaju posao putarima, ali se očekuje da će se situacija normalizov­ati pre najavljeni­h snežnih padavina. Vanredna situacija uvedena je i u Akmačićima i Božetićima...

- U Amzićima je takođe došlo do plavljenja putnih pravaca, u Bistrici se pokrenulo čak i klizište - istakao je Vasiljević.

Velike probleme poplave su donele i meštanima dragačevsk­ih sela, u kojima je nabujala Bjelica nosila sve pred sobom. - Zbog izlivanja poplavljen­o je oko 100 hektara poljoprivr­ednog zemljišta i pomoćni objekti domaćinstv­a Matijević, gde smo poslali hranu za stoku koju je bujica odnela - rekao je Milivoje Dolović, predsednik opštine Lučani.

Opština Ivanjica, koja je ranije najgore prolazila od svih, tokom ove poslednje elementarn­e nepogode nije izvukla najdeblji kraj. - Bog nas je ovaj put pogledao, jer sa svakom većom kišom kod nas nastaje prava katastrofa

 ?? ??
 ?? ?? IVANJICA
IVANJICA
 ?? ?? Reka nosi krov kuće, Ušće, Kraljevo
Reka nosi krov kuće, Ušće, Kraljevo

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia