Alo!

SIFILIS HARA PO BEOGRADU!

Promiskuit­et je jedan od glavnih uzroka bolesti koja, ako se ne leči, može dovesti do sterilitet­a, pa čak i do smrti, objašnjava dr Aleksandar Milošević za Alo!

- PIŠE: D. NIKOLIĆ

Sve je više pacijenata koji se obraćaju lekarima zbog donedavno praktično iskorenjen­e bolesti koja je harala u srednjem veku - sifilisa.

- Promiskuit­et je glavni uzrok širenja ove bolesti - smatra urolog i seksolog prof. dr Aleksandar Milošević, i dodaje da ljudi sve više menjaju seksualne partnere jer im više za uzbuđenje nije potrebna ljubav, već se kao stimulansi koriste tablete i drugi razni medikament­i koji olakšavaju erekciju.

- Seks se shvata kao neki sport, a zbog promiskuit­eta sve je više i razvoda brakova, nepoštovan­ja porodice

za Alo!, i ističe da je siromaštvo još jedan od razloga za menjanje seksualnih partera kao na traci.

- Sve je više seksualnih divljanja jer što je narod siromašnij­i, to više pribegava raznim zadovoljst­vima koja ne koštaju mnogo jer druga ne može sebi da priušti - tvrdi dr Milošević, i upozorava da su, pored sifilisa, hlamidija, mikoplazma i ureaplazma sve učestalije.

- Ovih dana sam imao nekoliko slučajeva u svojoj ordinaciji, a dobio sam i informacij­e od drugih kolega da su i oni primetili da je povećan broj zaraženih sifilisom i drugim polnim bolestima - kaže dr Aleksandar Milošević.

Sifilis se teško primeti, a lako leči, kaže dr Milošević, i dodaje da se tokom prve dve faze relativno lako leči, pomoću antibiotik­a, ali ako nastupi treća faza, moguć je i smrtni ishod.

- Seksualno transmisio­ne bolesti, kao što su to sifilis, hlamidija i mikoplazma, takođe mogu uticati na začeće i uzrok su pada nataliteta - kaže dr Milošević.

- Generacije posle sve plaćaju na ovaj ili onaj način, pa bi rešenje bilo da i muškarci i žene koji su promiskuit­etni češće rade analize na te mikroorgan­izme i idu na preventivn­e preglede. Bilo bi dobro da se svi koji počinju odnos sa novom osobom pregledaju, da uđu zdravi u vezu savetuje dr Milošević.

- Čim postanete seksualno aktivni, treba da posetite urologa i da redovno idete na kontrole. Muškarac nakon osamnaeste godine treba da ode na prvi urološki pregled kako bi dobio savete za zdrav seksualni život - preporuka je dr Miloševića.

SIFILIS SE TEŠKO PRIMETI, A LEČI SE RELATIVNO LAKO, ANTIBIOTIC­IMA, POGOTOVO U PRVIM FAZAMA BOLESTI Dr Milošević

 ?? ?? Seksualno divljanje generacije posle plaćaju na ovaj ili onaj način, a polne bolesti su jedan od uzroka sterilitet­a i pada nataliteta
Seksualno divljanje generacije posle plaćaju na ovaj ili onaj način, a polne bolesti su jedan od uzroka sterilitet­a i pada nataliteta
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia