Alo!

Čitanje je sanjanje otvorenih očiju

- Jedini izlaz

Marko Popović Izdavač: Laguna

Ukratko: U požaru u klubu „Jedini izlaz“Ana Kolar je ostala bez muža i bez sećanja na tu jezivu nesreću i dane koji su joj prethodili. Šest godina kasnije, dobija informacij­e koje dovode u pitanje sve što je uopšte znala o tragediji, ali i o svom suprugu. Paralelno s tim, ubistvo najboljeg ćerkinog druga uvlači inspektora Dejana Štrpca u lanac zločina, koji je započeo misteriozn­im nestankom jedne devojke pre šest godina. Advokatica Ana Kolar i policijski inspektor Dejan

Štrbac započinju potragu za istinom, što ih suočava sa mrežom laži, nasilja i ucena, ali i mračnim tajnama iz sopstvene prošlosti.

Citat:

Sledeće čega se sećam je kad sam se probudila.

Trgla sam se kao iz ružnog sna. Srce mi je lupalo, a sa svakim otkucajem, bol, užasan bol razlivao mi se po glavi i spuštao niz vrat. Usta su mi bila suva, jezik zalepljen za nepce. Prostorija je bila zamračena, ali i to malo svetla mi je pržilo oči. Zatvorila sam ih. Kad sam ih otvorila, videla sam dugačke neonske sijalice na plafonu. Pokušala sam da se okrenem, ali sam osetila da ću povratiti. Želudac mi se podigao. Ponovo sam zažmurila. Naredni put kad sam došla svesti, bila je noć. Samo povremeno iz daljine bi došao prigušeni zvuk motora i odsjaj farova bi prešao preko zidova. Glava me je i dalje bolela, ali sam imala više snage. Dovoljno da shvatim da ležim na bolničkom krevetu s iglom za infuziju ubodenom u venu.

Alo! utisak: Izvanredno napisan triler po kome su nastali istoimeni popularni film ispričan je u prvom licu sa vrhunskim zapletom.

Ukratko: Ovaj senzaciona­lni triler koji istražuje tajne, laži i osvetu otvara se uz prasak - na dan ubistva. Metju je savršen muž. Tajtus je savršen sin. Čarli je savršena iluzija, a Rejčel savršen stranac. Čarli, Metju i Tajtus su savršena porodica. Sve dok Rejčel ne uđe u njihove živote. Čarli misli da nešto nije u redu s njom od trenutka kada su se upoznali, ali Metju dopušta da se uvuče dublje u njihov mali idilični svet. Ta odluka će imati razorne posledice i zauvek promeniti njihove živote. Te noći, četiri osobe ušle su u trpezariju. Jedna nikada nije izašla. Obična večera pretvara se u pravi košmar. Tajtus je nepomičan od šoka, Metju leži na stolu u lokvi krvi, a Čarli ne skida pogled sa Rejčel, koja zove policiju dok joj je krvavi nož još u ruci.

Citat: Video sam kako suze klize niz Tajtusovo lice, i želeo sam da ga privučem k sebi, da mu kažem da je sve u redu. Ali on se udaljio od mene. „Molim te, Tajtuse. Moramo da idemo. Već su odveli Rejčel.“Kada sam rekao ovo, podigao je pogled, kao što sam i pretpostav­ljao da hoće. „Rejčel je priznala. Rekla im je da je to uradila.“Dok se uspravljao, šiška njegove svetloplav­e kose pala mu je preko lica, mešajući se sa suzama. „Ali… zašto?“

Tiho je izgovorio ovu poslednju reč. Zurio sam u njega, a pravo pitanje lebdelo je u vazduhu između nas, bez odgovora. Zašto bi Rejčel priznala ubistvo koje nije počinila?

Alo! utisak: Napeto i sjajno osmišljeno, uvrnuto zarazan roman koji je smešten u raskošni svet bogatih londonskih porodica.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia