Alo!

TURBO-VIGO

- FUDBAL

- Nije lako naći desnog beka, kako reče sportski direktor crvenobeli­h Mitar Mrkela, a Zvezda ga je našla, i to gde - u zemlji svetskog šampiona! Našla i dovela, juče promovisal­a u Turskoj, gde se ekipa priprema za drugi deo sezone.argentinac Aleks Vigo (23) stigao je na jednogodiš­nju pozajmicu iz River plate, uz mogućnost otkupa ugovora za 2,2 miliona dolara.

- Aleks je desni bek kog smo tražili. Naš skauting ga je dugo pratio, želeli smo igrača takvih karakteris­tika. I uklapa se u filozofiju podmlađiva­nja i ubrzavanja igračkog kadra.

Ove jeseni, ako sve bude kako treba, igraćemo

Ligu šampiona i verujem da ćemo imati igrače sposobne da se u mnogim aspektima takmiče s najboljima. Aleks je doveden zbog toga, mlad je, ulazi u najbolje godine i siguran sam da će u Zvezdi pružiti maksimum - istakao je Mrkela, i naveo da do kraja prelaznog roka (7. februar) može da bude i dolazaka i odlazaka.

Vigo je istakao da je veoma srećan što je došao.

- Siguran sam da ću ispuniti sve zadatke. Upoznat sam sa Zvezdinom veličinom i činjenicom da klub ima ogromnu bazu navijača, a to je jedan od razloga zbog kojeg sam i došao, kao i da osvajam trofeje. Sviđa mi se ideja igranja Lige šampiona. Upoznat sam i s večitim derbijem, slično rivalstvo imamo i u Argentini između Rivera i Boke. Nisam dosad gledao večite derbije, uglavnom sam Zvezdu pratio u međunarodn­im utakmicama, ali biće to sjajno iskustvo za mene poručio je Argentinac, uz napomenu da mu je zemljak Luis Ibanjez, bivši prvotimac Zvezde, danas Grafičara, rekao najbolje stvari o klubu i tako uticao na njega da dođe.

IZABRAO JE NA DRESU JER JE TO DATUM ROĐENJA DETETA NJEGOVOG BRATA

 ?? ??
 ?? ?? 13
13
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia