Alo!

IMA BOGA! Novak dobio snagu s neba

Osetio sam božju pomoć da prevaziđem zdravstven­e izazove i izazove rivala. Kad je počeo turnir, mislio sam da neću moći, ali ne odustajem, poručio je Srbin

- PIŠE: Ž. VUJIČIĆ

Ima boga! Ima, ima, njegovom voljom Novak Đoković je dobio nadljudsku snagu da se izbori s povredom i savlada, naposletku ubedljivo, bugarskog prijatelja Grigora Dimitrova - 7:6 (7), 6:3, 6:4.

Duža i teža nego što to pokazuje semafor bila je Noletova borba za još jednu - epsku, ispada, zar ne? - pobedu na „Rod Lejver areni“. Tri sata i sedam minuta se mučio rekorder Australija­n opena sa zadnjom ložom, da bi plasmanom u osminu finala (ponedeljak, rival Aleks de Minor) nastavio pohod na 10. titulu u Melburnu i, što je važnije, 22. grend slem trofej. Uz božju pomoć, potvrdio je i sam Đoković, kad je upitan zašto stalno gleda u nebo.

- Jeste molitva i zahvalnost, a u situacijam­a kao danas kad osećam da sam imao božju pomoć da prenebregn­em zdravstven­e izazove i izazove od igrača, imao sam ih više nego obično. Svestan sam božjeg prisustva - poručio je Srbin.

Prvi set je, slaže se, bio presudan.

- Taj taj-brejk je bio najvažniji u meču. Počeo sam dobro, osećao sam se dobro, bilo je uspona i padova s nogom, ali sam pronašao način da pobedim. Da sam izgubio taj set, ko zna koliko bi trajalo, imali smo nekoliko mečeva u pet setova. Mislio sam da će dupli brejk u trećem setu biti dovoljan, ali do kraja nisam znao da li ću moći da pobedim.

Ah, ta zadnja loža... - Počne dobro s povredom, a onda dođe do nekog pokreta, pa se pogorša. Prorade pilule, to radi neko vreme, a onda ne, pa opet... Rolekoster. Iziskuje mnogo energije da bih ostao u idealnom stanju. Moram to da prihvatim, zahvalan sam što mogu da igram.

Odustajanj­a, naravno, nema.

- Nisam hteo da se povučem s turnira, hteo sam da vidim kako ću se osećati na terenu. Prvi meč je bio dobar, a onda u sledeća dva sam imao problema. Uspeo sam da preživim.

Ima boga!

ĐOKOVIĆ DOSAD NIJE IGRAO PROTIV DE MINORA, SINA URUGVAJCA I ŠPANKINJE, ROĐENOG U SIDNEJU

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia