Alo!

ALVES SE PREPAO! NASILNICI PRETE SA SVIH STRANA

Slavni fudbaler optužen za seksualni napad bio je manji od makovog zrna u kazamatu poznatom po najviše fizičkih napada

- PIŠE: R. STEVANOVIĆ

Umesto u svili i kadifi, u četiri betonska zida. Umesto pored lepe supruge, između užasnih kriminalac­a. Umesto na slobodi, Dani Alves od preksinoć živi u kazamatu.

Optužen za seksualni napad slavni brazilski fudbaler - natrofejni­ji u istoriji s 46 pehara - prvu noć u Brijansu 1 je pregurao. Doduše, kako prenose španski mediji, bio je manji od makovog zrna, što i ne čudi u kakvom je društvu. Zloglasni zatvor nadomak Barselone je poznat to tome da ima najviše fizičkih napada i na čuvare i između zatvorenik­a. Gde je, zapravo, zasad spakovan 39-godišnji Brazilac podseća događaj iz 2019, kad je kažnjenik probio zid ćelije da bi spavao s komšijom!

Iskustva bivših stanovnika kažu da je problem B1 i nedostatak osoblja, pogotovo obezbeđenj­a, a tu su i propratni: mali broj veš-mašina, apoteka je prava mišolovka...

Ako i ovu prvu noć u 12 betonskih kvadrata Dani uspe nekad da zaboravi, onu između 30. i 31. decembra prošle godine nikad neće. Tad je, kako piše u optužnici, u klubu „Saton“u Barseloni seksualno napao 23-godišnju ženu, koja je 2. januara podnela tužbu. Najpre je stavio njenu ruku na svoj penis, iako se ona uporno opirala, a potom ju je pratio do toaleta u VIP delu noćnog kluba i tamo naterao na „silovanje prstom“. Španski zakon pod „seksualni napad“podvodi i neželjeno dodirivanj­e.

Alves se na saslušanju branio tvrdnjom da nije bio u kontaktu s pomenutom ženom, da je ni ne poznaje, ali sudija ga je poslao u pritvor zbog mogućnosti bega jer ne postoji dogovor Španije i Brazila o izručenju.

Da li će Alves ostati u Brijansu 1 (i koliko) ili će biti prebačen u neki drugi zatvor do okončanja procesa, tek treba da se odluči, a mogućnost plaćanja kaucije da bi se branio sa slobode nije dobio. Džaba što je „težak“60 miliona evra.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia